Grieg Gruppen fikk i 2018 et overskudd før skatt på 926 millioner kroner av en omsetning på 9,7 milliarder kroner, viser det ferske årsregnskapet til selskapet.

– Vi anser 2018 som et godt år for Grieg Gruppen, sier administrerende direktør Wenche Kjølås i morselskapet Grieg Maturitas i en pressemelding.

Tjente over én milliard på laks

Grieg Gruppen kan takke laksen for det solide resultatet. Hadde det ikke vært for den ville gruppens resultat vært negativt i fjor. Selskapet eier like i overkant av halvparten i børsnoterte Grieg Seafood. Oppdrettsselskapet leverte milliardoverskudd i fjor, hvor av ganske nøyaktig én milliard kroner tilfalt Grieg Gruppen.

Ellers ser resultatene slik ut:

  • Grieg Star (shipping): minus 133 millioner kroner.
  • Grieg Logistics: overskudd på fem millioner kroner.
  • Grieg Investor: overskudd på 17 millioner kroner.
  • Grieg Shipbrokers: minus en million kroner.
  • Grieg Kapital: overskudd på 128 millioner kroner.
  • Annet: minus 112 millioner kroner.

Høyere laksepriser

I fjor nådde Grieg målet om 75.000 tonn slaktet laks – 20 prosent økning fra 2017. Gjennom fjoråret flatet det globale tilbudet for atlantisk laks ut, men den underliggende etterspørselen styrket seg. Det har gitt en knapphet av laks og dermed høyere priser. Grieg venter at den situasjonen vil fortsette.

«Det globale markedet for atlantisk laks er ventet å fortsette i 2019, og den underliggende etterspørselen er sterk verden over. Lønnsomheten i laksebransjen er volatil, og det vil alltid være usikkerhet knyttet til fremtidige priser og nye prospekter. Fremover vil bedret kompetanse og økt kapasitet for behandling av sykdom og lakselus, i tillegg til økt produksjon av stor smolt, være noen av initiativene som vil forbedre biologien i Grieg Seafood», skriver Grieg Gruppen i årsrapporten.

I år venter Grieg Seafood et slaktevolum på 82.000 tonn, videre til 100.000 tonn i 2020.

Grieg Gruppen er et familieeid holdingselskap, hvor Grieg-familien gjennom Grieg Maturitas eier 75 prosent og Grieg Foundation eier 25 prosent.

Egenkapitalen i selskapet var ved utgangen av 2018 på 7,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.