Det svenske gullutvinningselskapet Akobo Minerals offentliggjorde onsdag at de har inngått en intensjonsbasert låneavtale på 8 millioner amerikanske dollar, tilsvarende 76 millioner kroner.

Selskapet opererer globalt men har sin største tilstedeværelse i Etiopia. Foreløpig har selskapet ingen gruver i aktiv drift og omsetningen var dermed null i 2021. Nå håper selskapet å endre dette ved å tilegne seg tilstrekkelig økonomiske midler, slik at gullproduksjon kan begynne i løpet av første kvartal 2023.

Videre forventes det at Akobo vil gi långiverne opsjoner tilsvarende to prosent av selskapet egenkapital. Innløsningsprisen vil være på samme nivå som aksjekursen til Akobo da kontrakten ble signert.

En opsjon gir deg retten men ikke plikten til å kjøpe en aksje ved et bestemt tidspunkt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.