Bak en hylle i den lille Europris City-butikken på Gunerius står butikksjef Rune Vålbekk og retter på noen sandaler.

– Jeg har solgt helt sykt mange flip-flops. Det er litt roligere nå, men tidligere solgte vi vanvittig mange av dem.

Økte salget

Fredag morgen presenterte Europris-konsernet sitt resultat for andre kvartal. Eurporis' butikker økte salget til 1,7 milliarder kroner i andre kvartal fra 1,5 milliarder i samme periode året før, en økning på 12 prosent.

Til tross for økningen i inntekter har selskapet tjent mindre i dette kvartalet mot det samme kvartalet året før. Resultatet før skatt endte på 131,1 millioner mot 176,9 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsresultatet endte på 153,5 millioner kroner, mot 184,6 millioner året før.

Europris er et norsk lavprisbutikkonsern som selger rimelige partivarer fra franchise-baserte butikker i Norge.

Fullstappede varehus

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at inntektene fra den økte kundemassen ble overskygget av økende kostnader fra fullstappede varehus. Selskapet skriver at fulle varehus ble kritisk i andre kvartal da kvartalet er det mest krevende for varevolum. Kostnader knyttet til administrering av varer samt containerleie førte til et tap på 35 millioner kroner i andre kvartal.

Butikksjef på Europris city på Gunerius Rune André Vålbekk opplever fulle butikker nesten hver dag.
Butikksjef på Europris city på Gunerius Rune André Vålbekk opplever fulle butikker nesten hver dag. (Foto: Didrik Linnerud Arnesen)

– Folk kjøper også mye kaker og mye godteri, samt vaskemiddel, sier Vålbekk.

Butikken som åpnet i mars er den minste av butikkene i Europris-konsernet.

– Vi har opplevd det motsatte av det de fleste andre butikker gjør, der vi får veldig mange kunder på hverdagene og langt færre på lørdagene. Til tross for at vi har den minste butikken i Europris, fikk vi flest kunder ved åpning i Europris' historie.

Åpningen til Vålbekks butikk ble lagt merke til. Selskapet skriver i kvartalsrapporten fredag morgen at kjedens første City-konsept på Gunerius i Oslo fikk en lovende start, og at Europris nå ser etter lokaler til å huse flere nye butikker i Oslo sentrum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.