Laksearving og mangemilliardær Gustav M. Witzøe setter bort forvaltningen av sine private investeringer mens han selv satser på en internasjonal modellkarriere i USA.

26-åringen har inntil nylig jobbet som trainee i familiens investeringsselskap Kverva, hovedaksjonær i blant annet lakseoppdretter Salmar. I et intervju med D2 for kort tid siden opplyste Witzøe imidlertid at karrieren i familievirksomheten hadde blitt lagt på is inntil videre.

– Det handler om egen selvfølelse. Jeg henger ikke med på diskusjonene når de dykker ned i ting og diskuterer ting jeg ikke forstår, i en time. Her hører jeg ikke hjemme, tenker jeg da. Da trenger jeg i så fall et par år til på skolebenken, sa han til D2.

Det er det Orkdal-baserte investeringsselskapet Salvesen & Thams med tidligere Orkla-sjef Bjørn Wiggen i ryggen som fremover skal styre eierinteressene som kontrolleres gjennom Witzøe-selskapet GMW Venture, ifølge Adresseavisen.

Blir hovedaksjonær

Samtidig som Salvesen & Thams overtar investeringene i GMV Venture blir Witzøe-familien ny hovedeier i Salvesen & Thams med 34 prosent og skyter inn rundt 200 millioner kroner i ny aksjekapital, ifølge avisen.

Saken fortsetter under bildet

Gustav M. Witzøe setter bort forvaltningen av sine private investeringer mens han selv satser på en internasjonal modellkarriere i USA.
Gustav M. Witzøe setter bort forvaltningen av sine private investeringer mens han selv satser på en internasjonal modellkarriere i USA. (Foto: Jimmy Linus)

GMW Venture har eierandeler i investeringsselskapet Wiski Capital, appselskapet Vaskehjelp as og Bitastad as, som blant annet eier restaurant- og kafékjedene Sabrura, Jordbærpikene og Big Bite.

Witzøe-familien og Salvesen & Thams har fra før felles investeringer. Blant annet vil overtagelsen av GMW Venture føre til at sistnevnte øker eierandelen i Bitastad til 63 prosent, ifølge Adresseavisen.

Saken fortsetter under bildet

Bjørn Margido Wiggen.
Bjørn Margido Wiggen. (Foto: Øystein Lie)

Samtidig skyter Salvesen & Thams inn mer penger i Wiski Capital og øker eierandelen til 50 prosent i selskapet som har en rekke eierandeler i flere virksomheter tilknyttet Trondheims gründermiljø, ifølge avisen. Witzøe-familien beholder imidlertid GMW Ventures eierandeler i restauranten Nordøst på Solsiden og i eiendomsselskapet MGM Eiendom.

Polaris-topp overtar

Parallelt med dagens nyheter varsler Adresseavisen-eier Polaris Media at finansdirektør Per Olav Monseth slutter for å bli ny daglig leder i Salvesen & Thams Invest.

Der opplyses også at investeringsselskapet Salvesen & Thams utvider sin virksomhet gjennom at Witzøe-familien kommer inn på eiersiden med 34 prosent eierskap.

«Selskapets kapitalbase er over 1,1 milliarder med en betydelig kapitalbase for nye investeringer», heter det.

Salvesen & Thams har røtter tilbake til 1898 og driver i dag primært med investeringer i midtnorske bedrifter og eiendomsutvikling i Orkdalsføret.

I perioden 1904 til 2012 var selskapet et datterselskap i Orkla-konsernet før tidligere Orkla Media-sjef, senere konsernsjef i Orkla, Bjørn Wiggen, kjøpte ut virksomheten i fellesskap med investorer. Wiggen er i dag selskapets styreleder og var før dagens transaksjon selskapets hovedaksjonær. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.