Gustav Magnar Witzøe, arvingen av lakseimperiet Salmar, eier eiendomsselskapet MGM Eiendom sammen med Mats Østgaard Pettersen. Selskapet er en av bedriftene som har fått tildelt krisestøtte gjennom statens kompensasjonsordning, men nå har de snudd, skriver Adressa.

Datterselskapet Solsiden as leier ut restaurantlokaler i Trondheim, og ifølge Pettersen fikk selskapet tildelt 414.000 kroner på grunn av bortfallet av omsetningsbasert leie fra restaurantene.

Etter at avisen spurte om hvorfor de hadde søkt om støtte, ombestemte selskapet seg.

– Etter å ha drøftet dette nærmere internt ønsker vi å avstå fra kompensasjon selv om vi tilfredsstiller vilkårene for dette. Vi har lagt inn beskjed om dette elektronisk, slik at pengene ikke blir utbetalt, sier Pettersen til avisen.

Solsiden er et kjøpesenter litt utenfor Trondheim sentrum. Datterselskapet hadde en omsetning på 21,2 millioner kroner i 2018 og et overskudd på 9,2 millioner kroner.

Witzøes lakseselskap falt 30 prosent på børs i løpet av en måned etter koronavirusets utbrudd. April har derimot sett bedre ut. Siden slutten av mars er selskapet opp drøye 20 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.