Omtrent 46 prosent av Statoil-aksjonærenes samlede netto utbytte har blitt allokert til tegning av aksjer i den tidligere varslede utbytteemisjonen, ifølge en melding torsdag. Det er noe høyere enn tidligere varslede allokering på 43 prosent.

Tegningsperioden utløp 2. desember 2016 og det ble foretatt tegninger for totalt 18.134.091 utbytteaksjer i utbytteemisjonen, noe som resulterte i redusert utbetalt utbytte på omtrent 312 millioner dollar, rundt 2,7 milliarder kroner, for selskapet. 

"Kapitalforhøyelsen relatert til Utbytteemisjonen er forventet å bli registrert i Foretaksregisteret den 15. desember 2016. Levering av Utbytteaksjene til aksjeeiere på Oslo Børs forventes å skje på eller omkring 16. desember 2016, og på eller omkring 19. desember 2016 til eiere av ADRer på New York Stock Exchange", heter det.

Betaling av kontantutbytte til eiere av ordinære aksjer på Oslo Børs vil skje på eller omkring 16. desember. Kontant betaling av utbyttet til eiere av ADRer er forventet å skje på eller omkring 19. desember 2016, opplyses Statoil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert: