Onsdag morgen melder Handelsbanken at sjefen for bankens Asset Management-avdeling, Per Elcar, trekker seg fra sin posisjon og fra sin rolle i bankens ledelse. Han skal begynne i en annen stilling i banken.

– Et nytt lederskap vil starte med å ta tak i en kultur av fornærmende behandling og et ubehagelig arbeidsmiljø som dessverre eksisterer i en av våre avdelinger, sier Handelsbanken-sjef Anders Bouvin i en pressemelding.

– Synes ikke han er riktig person

Dag Lindwall, sjef i Handelsbanken International, tar over avdelingen.

– En rekke tiltak er allerede blitt gjort og den pågående interne granskningen vil fortsette, sier Bouvin.

Pressesjef Mats Olsson i Handelsbanken sier til DN at Per Elcar selv har bedt om å få slutte, og at det ikke er noen anklager mot ham personlig. Ifølge Olsson har uroen foregått på en avdeling innad i avdelingen som Elcar har hatt ansvar for.

– Hvorfor går Elcar hvis han ikke har gjort noe?

– Per Elcar synes ikke han er riktig person til å håndtere saken, sier Olsson, som ikke vil kommentere ytterligere og sier at all kommunikasjon med Elcar skal gå igjennom presseansvarlig.

Han ønsker heller ikke å utdype hva den fornærmende adferden består av.

– Vi har hatt problemer med krenkende adferd som strider imot Handelsbanken verdigrunnlag og policy, sier han.

DI: «seksuelle fornærmelser»

Dagens Industri skrev i slutten av september at et antall kvinnelige assistenter var blitt forflyttet etter at de hadde blitt utsatt for verbale, seksuelle fornærmelser, mens de som utsatte de kvinnelige ansatte for kommentarene ble sittende.

Etter saken fra Dagens Industri skal ledelsen ha satt i gang en intern granskning av avdelingens kultur og arbeidsmiljø.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vil Elon Musk lykkes? Det gjenstår å se
Er du interessert i Tesla-aksjen, er det én ting du må følge med på.
01:25
Publisert: