Harald Espedal var i en årrekke toppsjef i Skagenfondene før han i 2014 sluttet for å forvalte egne midler. Nå vurderer Espedal å starte forvaltning også for andre formuende privatpersoner.

– Jeg har fått spørsmål om å forvalte midler for andre. Det er noe jeg nå vurderer, sier han.

Espedal vil også måtte finne ut av hvilke krav som stilles for å kunne drive en forvaltningsvirksomhet.

– Dette blir småskala, sier Espedal.

Trolig er det snakk om noen hundre millioner i tillegg til egne midler. 

Godt år for egne aksjer

Selv forvalter han en formue på rundt 350 millioner kroner som er plassert i eiendom, aksjer og rentepapirer. Fjoråret var et godt år for Espedal.

– Aksjeporteføljen ga en avkastning på 25 prosent med en relativt konservativ risikoprofil, sier Espedal.

Til sammenligning steg hovedindeksen på Oslo Børs med 12 prosent i fjor.

Blant de beste investeringene var flere investeringer i finanssektoren. Det er kjent at Espedal har investert i blant annet en rekke egenkapitalbevis i sparebanker.

Styregrossist

Espedal har i tillegg til forvaltning av egne midler bygget seg opp en karriere som styregrossist etter at han forlot Skagenfondene. Blant de tyngste vervene er styrelederjobbene i Sandnes Sparebank og energiselskapet Lyse. 

Espedal var styremedlem i Oslo Børs frem til børsen ila Sandnes Sparebank en børsbot for brudd på plikten til å melde innsideinformasjon. Harald Espedal er fortsatt eier av aksjer i Skagenfondenes forvaltningsselskap Skagen as.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Timelapse av det nye Munch-bygget
Det tok 33 døgn å ferdigstille den enorme betonggliden til det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo.
01:58
Publisert: