Det viser det ferske regnskapet til Harald Moræus-Hanssens (55) investeringsselskap Uthalden as.

Mesteparten av resultatet kommer fra verdiøkning i aksjer.

Moræus-Hanssen tok ut 40 millioner kroner i utbytte i fjor, samtidig som 27,6 millioner kroner ble overført til annen egenkapital.

Vekk fra banken

For snart to år siden hadde milliardæren og investoren plassert nesten hele formuen i banken – over én milliard kroner.

– Det har ikke vært lurt, det må jeg innrømme. Det var ikke lurt i fjor og det har ikke vært lurt i år, sa Moræus-Hanssen til DN mot slutten av fjoråret.

Det ferske regnskapet til milliardæren viser at han har snudd seg rundt. Der er én milliard av verdiene hans plassert i aksjer, obligasjoner og andre finansielle instrumenter, mens han har knappe 117 millioner kroner i banken.

Har Moræus-Hanssen latt pengene være i aksjemarkedet i år, kan også dette året ha godt rimelig bra, litt avhengig av hvilke markeder man ser på. Hovedindeksen på Oslo Børs har steget med ti prosent i år. Den brede S&P 500-indeksen har steget rundt tre prosent.

Trodde på energi – fikk rett

I fjor sa Harald Moræus-Hanssen til DN at han særlig hadde tro på en sektor fremover, og det er energisektoren. Har han fulgt den strategien kan året virkelig ha budt på god avkastning.

Energisektoren på Oslo Børs er opp 28 prosent hittil i år. Equinor og Aker BP har vært de store driverne i oljesektoren med en oppgang på henholdsvis 30 prosent og 56 prosent i år.

Oljeprisen har steget fra 67 dollar fatet til 81 dollar fatet.

Slik var pengene plassert

I fjor så beholdningen til Moræus-Hanssen slik ut:

  • Investeringer i markedsbaserte aksjer: 845 millioner kroner.
  • Markedsbaserte obligasjoner 13 millioner kroner.
  • Andre finansielle instrumenter 230 millioner kroner.
  • Bankinnskudd og kontanter: 117 millioner kroner.
  • Andre fordringer: 275 millioner kroner.

Egenkapitalen i hans Uthalden as var ved utgangen av fjoråret på 1,29 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her er Huawei Mate Pro
00:00
Publisert: