To av prosjektene i Havyard Ship Technology har ført til ytterligere tap for Havyard, ifølge en børsmelding mandag morgen. Dette skal ha ført til at datterselskapets egenkapital har forsvunnet, og at selskapet nå er i brudd med lånebetingelsene.

«Som følge av dette er egenkapitalen i HST tapt, og medfører videre at det også foreligger brudd på covenants per Q3 2019», skriver Havyard Group i en børsmelding.

Selskapet meldte videre at de har avholdt møter med banker og garantister for å sikre ferdigstillelse av prosjekter.

– Jeg ønsker ikke å kommentere utover børsmeldingen annet enn at vi har en konstruktiv samtale, sier administrerende direktør i Havyard Group Geir Johan Bakke, som ikke ønsker å kommentere saken i detalj.

Han ønsker heller ikke å kommentere prosjektene som har ført til ytterlige tap for selskapet.

– Ingen kommentar utover at det er krevende prosjekter som har ført til tap.

Raser på børs

Havyard Group falt umiddelbart fra børsåpning, og var på det meste ned over 40 prosent. Aksjen var etter halvannen times handel på Oslo Børs ned 27 prosent, og handles til 2,62 kroner per aksje. Ved børsslutt var aksjen.........

Ifølge meldingen skal det bli foretatt en analyse av konsekvensene tapet av egenkapitalen i datterselskapet får for konsernet. Analysen er ventet å bli rapportert som del av regnskapet for tredje kvartal. Det er ventet at selskapet vil legge frem et svakere resultat i tredje kvartal enn det som tidligere har vært forutsatt.

Ytterligere tap

I to børsmeldinger i juli skrev selskapet om en avtale om endringer i eksisterende låneavtaler, herunder endrede lånebetingelser. Det kom i hovedsak som følge av større tap på to prototype-prosjekter ved Havyard Ship Technologys verft i Leirvi.

I forbindelse med siste prosjektprognoser er det konstatert ytterligere tap for nevnte prototype-prosjekter, melder selskapet, og skriver at årsaken skyldes operasjonelle forhold, herunder økt timeforbruk med påfølgende forsinkelser i ferdigstillingen av de nevnte skipene.

De nye leveringstidene skal være satt til desember 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.