Toppsjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn H. Kise i Norwegian kjøper 803.000 Norwegian-aksjer til kurs 240 kroner per aksje gjennom selskapet HBK Holding. Dette tilsvarer til sammen 193 millioner kroner.

Etter denne transaksjonen eier HBK Holding 9.598.873 aksjer i Norwegian, tilsvarende om lag 26,8 prosent. Kjos er majoritetseier i HBK Holding, mens Kise er medeier og styreleder.

– Bakgrunnen for kjøpet er at vi har den klare oppfatningen at det er et fornuftig tidspunkt å handle aksjer på. Vi synes det er en fornuftig prising på aksjen i selskapet, og vi har stor tro på selskapet fremover, sier Kise til DN.

Felles selskap

Norwegian-aksjen stiger kraftig på Oslo Børs like etter åpningstid torsdag. I skrivende stund er aksjen opp 10,33 prosent.

Kjos og Kise har sammen sittet på toppen av flyselskapet Norwegian i en årrekke, Kjos som toppsjef og Kise som styreleder. De to kompanjongene har dessuten samlet en del av eierskapet sitt i selskapet i et felles selskap, HBK Holding.

Onsdag varslet HBK Holding at det vil kjøpe enda flere aksjer i flyselskapet, og at Arctic Securities og Danske Bank var engasjert til transaksjonen.

- HBK Holding har veldig god egenkapital og vi håndterer kjøpet helt på egenhånd, sier Kise. (Vilkår)

Juncker med ny visjon for EU
Nå kan det bli europeisk presidentvalg. Les Kjetil Wiedswangs kommentar i lenken under
00:33
Publisert: