Mesteparten av den norske milliardæren Ivar Tollefsens enorme verdier ligger i det børsnoterte svenske selskapet Heimstaden Bostad. Fredag morgen la eiendomsgiganten frem resultater for andre kvartal.

Der kom det frem at overskuddet tikket inn på 4,7 milliarder kroner. Det er kraftig opp fra 1,8 milliarder kroner i fjor.

– Selv om pandemien fortsetter å påvirke våre liv, har gjenåpningen av samfunnet begynt og vi ser tegn på forbedret belegg på tvers av våre markeder, sier Patrick Hall, konsernsjef i Heimstaden Bostad.

I tremånedersperioden sto om lag syv prosent av selskapets boliger tomme.

Også utleieinntekten steg kraftig og økte til 2,1 milliarder kroner, opp fra 1,6 milliarder kroner i fjor. Årsaken skal hovedsakelig være oppkjøp i Danmark og Berlin tidligere i år.

I Norge endte utleieinntektene på 167 millioner kroner og selskapet sitter nå på eiendommer til en verdi av 19 milliarder kroner i Norge.

Det gjorde at den norske porteføljen hadde en svak oppgang fra i fjor.

Utvider til Storbritannia

Det knallsterke resultatet kommer samme kvartal som selskapet gjorde sin første investering i Storbritannia ved en eiendomsinvestering i Birmingham.

– Vi fortsetter å investere i nye og eksisterende markeder og nådde en stor milepæl med vår første britiske investering i mai, sier Hall.

Nå sitter selskapet på eiendom i Norden, Tsjekkia, Polen, Tyskland, Nederland og Storbritannia.

I Norge ble det ikke gjennomført noen nye eiendomskjøp de siste månedene.

Totalt sitter nå selskapet på 116 tusen boliger med en verdi på 189 milliarder kroner.

– Med en attraktiv portefølje og robust finansiell stilling, avsluttet vi kvartalet med en solid plattform for videre vekst, sier Hall i børsmeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.