Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 964 millioner kroner i tredje kvartal. Dette er betydelig svakere enn i samme kvartal i fjor da selskapet leverte et resultat på 1,58 milliarder kroner. Det er også svakere enn det analytikerne på forhånd hadde ventet. Ifølge TDN Direkt var det på forhånd ventet et resultat før skatt på 1,08 milliarder kroner i kvartalet.

– Resultatet er betydelig preget av skader som følge av ekstremvær som fortsatte inn i tredje kvartal, i tillegg til forventet svekkelse i lønnsomheten for motorvogn i Norge, sier Gjensidige-sjef Helge Leiro Baastad i en pressemelding.

Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige,
Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige, (Foto: Elin Høyland)

Resultatet inkluderer ikke overskudd fra Gjensidige Bank, som er klassifisert som avviklet virksomhet. Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble på 573 millioner kroner i tredje kvartal, mot 1,15 milliarder kroner i samme kvartal 2017. Resultatet er altså nær halvert.

– Vi er derimot godt fornøyde med den positive resultatutviklingen i vår virksomhet utenfor Norge, sier Baastad.

Vær for millioner

Forsikringsresultatet var positivt påvirket av en premievekst på én prosent. Dette ble imidlertid mer en motvirket av en kraftig økning i skadefrekvensen på grunn av ekstremvær, hovedsakelig for bolig- og landbruksforsikringer i Norge.

Får bare 10 prosent av sikringsmidlene de ba om
Regjeringen har de siste årene satt av stadig mindre beløp til sikringsarbeid i statsbudsjettet.
00:47
Publisert:

Gjensidige anslår at den økte skadefrekvensen ekstremværet har forårsaket har kostet selskapet mellom 130 og 160 millioner kroner. Dette inkluderer en avsetning på 80 millioner kroner knyttet til forventede krav om erstatning for avlingsskade.

– Jeg er svært godt fornøyd med hvordan vi har fulgt opp kundene i denne situasjonen med ekstraordinært mange skader, sier Gjensidige-sjef Helge Leiro Baastad i pressemeldingen.

Vil justerer prisene

– Fremover vil vi legge sterk vekt på å øke lønnsomheten gjennom prisjusteringer, kostnadseffektiv drift, og de beste kundeopplevelsene i det nordiske markedet, sier Baastad.

Finansavkastningen i tredje kvartal ble på 0,8 prosent, ned fra 0,9 prosent i samme kvartal. I kroner og øre var finansavkastningen på 427 millioner kroner, mot 477 millioner kroner i samme periode året før.

Resultat etter skatt fra løpende drift og avviklet virksomhet endte på 873 millioner kroner. Også dette en betydelig svekkelse sammenlignet med et resultat på 1,31 milliarder kroner i samme kvartal 2017. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Børsras, trøblete sesonger og en handelsbransje som opplever ragnarok. Her er mannen som skal bygge nye XXL
01:16
Publisert: