Gjeldsinvesteringsselskapet B2Holdings datterselskap B2Kapital har fått lisens fra den greske sentralbanken til å kreve inn misligholdt gjeld i landet, skriver selskapet i en melding tirsdag.

Dermed er de medlem av en svært eksklusiv gruppe på færre enn ti selskaper som får kreve inn gresk gjeld.

Etter finanskrisen i 2008 gikk det rett ned for den greske økonomien. Landet har i dag en gjeld på 315 milliarder euro, ifølge Eurostat. 

– Et spennende marked

Hellas har nå startet med å ta tak i landets og bankenes store misligholdsproblematikk og som en følge av det er det blitt en del ny lovgivning. En av lovene som er blitt vedtatt er at det er lov til å eie misligholdsporteføljer, men dersom du skal kreve dem inn må du ha en lisens fra den greske sentralbanken. 

– Det er det ikke så mange som har fått ennå, men vi var tidlig ute og er nå en av dem som har fått det, sier administrerende direktør Olav Dalen Zahl i B2Holding til DN. 

Selskapet er nå til stede i 19 land. Sammen med Italia, er Hellas en av markedene som blir spennende fremover, mener Zahl. 

– Hellas er et stort marked for oss, og det er spennende og nytt. At dette kan bli en hyggelig del av virksomheten vår har vi tro på, sier han. 

Hvor mye dette kommer til å bety for inntektene fremover klarer han ikke å svare på.

– Da vi startet dette i 2011 våget vi ikke å tro at vi skulle få til denne veksten i løpet av disse få årene, sier B2Holding-sjefen. 

Full fart på børs

Zahl, som tidligere var konsernsjef i inkassoselskapet Aktiv Kapital, startet B2Holding sammen med Jon H. Nordbrekken og Ole Grøterud for seks år siden. 

Selskapet har gått som en rakett på Oslo Børs siden det ble børsnotert i fjor sommer, og er opp 45 prosent siden noteringen.

Jon Nordbrekken er tredje største aksjonær i selskapet med 24 millioner aksjer, tilsvarende 6,5 prosent av selskapet.

Zahl sitter på 2,3 millioner aksjer, tilsvarende 0,63 prosent av selskapet. 

Det svenske finanshuset Prioritet Group er hovedaksjonær i selskapet. Kjente norske investorer som Rasmussengruppen, Egil Stenshagen og Platekompanigründer Egil Dahl har også investert i selskapet.(Vilkår)

Big Ben slo mandag sitt siste slag på fire år.
Big Ben slo mandag sitt siste slag på fire år. Nå venter en omfattende restaurering. Mange mennesker hadde møtt fram for å se og høre den berømte klokken i Elizabeth-tårnet på Westminster-palasset slå tolv slag før urverket ble stanset.
00:60
Publisert: