I september 2019 ble High Seas, investeringsselskapet til Herbjørn Hansson (71) og hans sønn Alexander Hansson (37), meldt oppløst. Lille julaften i fjor kom imidlertid meldingen fra Brønnøysundregistrene om at de ombestemte seg.

De tre store aksjepostene i selskapet hadde nemlig skutt til himmels, noe som er tydelig i regnskapstallene for fjoråret: Hansson og sønn drar inn et overskudd på 159 millioner kroner.

Egenkapitalen er dermed også veldig styrket, fra fem millioner kroner i 2018 og til 164 millioner kroner året etter.

Det var Finansavisen som omtalte saken først.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Hansson.

Dumpet Photocure-aksjen

Verdiene i selskapet består i all hovedsak av tre aksjeposter, der to er børsnoterte i New York: Nordic American Tankers (Nat) og Hermitage Offshore Services. Den siste er det farmasiselskapet Photocure børsnotert her hjemme, som broren til Hansson var med å starte.

Photocure gikk som en kule på tampen av fjoråret, noe som dro inn gode verdier for far og sønn. I mars derimot dumpet de to aksjer for 60 millioner kroner, etter at aksjen ble halvert i verdi.

High Seas var i mange år største aksjonær, med ti prosent andel i selskapet.

Bedre tider for tank

Tankrederivirksomheten har imidlertid vært lønnsom siden fjoråret, og godt inn i 2020 på tross av koronautbruddet. I april i år ga fulle oljelagre «full tankfest» for Hansson.

Aksjeverdien har falt de tre siste måneden, men verdien er opp 90 prosent sammenlignet med september i fjor. Den omsettes for 3,85 dollar stykket.

Rederiet hans har totalt 23 suezmax-skip som kan laste en million fat med olje hver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.