– Dette er som julaften for meg. Den kom tidlig i år, sier Thor Morten Halvorsen, styreleder og eier i hotellselskapet Norwegian Hospitality Group.

Onsdag ettermiddag kunne DN fortelle at selskapet har kjøpt spahotellet Farris Bad i Larvik av Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica. Kjøpesummen er ikke kjent, og heller ikke Halvorsen vil røpe den.

– Det får jeg ikke lov til å si, men vakre, spektakulære ting er ikke billig. Jeg har sett på hotellet lenge, men ikke hatt råd før nå, sier han.

Kjøper. Thor Morten Halvorsen i Norwegian Hospitality Group
Kjøper. Thor Morten Halvorsen i Norwegian Hospitality Group (Foto: Gorm K. Gaare)

Hotellet ble åpnet av Stein Erik Hagen og hans tidligere kone Mille Marie Treschow i 2009, og er driftet av Petter Stordalens selskap Nordic Choice. Halvorsen har kjøpt selve hotelleiendommen som er på 14.500 kvadratmeter, har 176 rom, 10 suiter, og 40 sparom.

Salg på tredje forsøk

Hagen har ikke besvart DNs henvendelser, og daglig leder Nils Kloumann Selte i Canica vil ikke kommentere saken. Investeringsselskapet har prøvd å selge hotellet både i 2013 og 2016. I 2013 endte det med at Canica kjøpte ut Treschow.

Selger. Stein Erik Hagen
Selger. Stein Erik Hagen (Foto: Elin Høyland)

Norwegian Hospitality Group driver tre Thon Hoteller, det ærverdige Dalen hotell i Telemark, og Strømstad Spa & Resort og Son Spa som begge er under Nordic Choice. Farris Bad blir det første som selskapet eier, men ikke drifter.

– Jeg har prøvd å kjøpe hoteller som jeg kan drive selv, men det blir fint å eie også. De skal få lov til å drive hotellet så lenge de vil, og den dagen de eventuelt blir lei av det, så tar vi over, sier han og legger til:

– Vi har et evighetsperspektiv på firmaet. Jeg har en sønn som er inne i selskapet, og vi sitter som hotelleksperter og forvaltere. Vi har gode forutsetninger for å assistere i driften. Det ser bankene også. Det er ikke feil med hotellkunnskap.

Selskapet har finansiert kjøpet gjennom lån fra DNB.

Halvorsen er utdannet kokk, og har tatt både bachelor og master i hotelldrift i USA. Fra slutten av 70-tallet drev han forskjellige hoteller på østkysten av USA i nesten ti år før han kom hjem til Norge i 1988. Der var han administrerende direktør i Sara Hotel, som i dag er nyåpnet under navnet Clarion Hotel The Hub.

– Da var det ikke mange gjester i byen. Bankene var konkurs, og for meg åpnet det seg en mulighet å overta Triaden på Lørenskog. Siden har jeg prøvd å bygge selskapet sakte og forsiktig opp. Det er snart 30 år gammelt.

Rask omsetningsvekst

Ifølge hjemmesiden til selskapet var omsetningen på 420 millioner kroner i 2018. Halvorsen forteller at de vil passere 600 millioner kroner i 2019, og forteller om rask omsetningsvekst etter oppkjøpene av spahotellene i Strømstad og Son.

– For øyeblikket er kronen på verket kjøpet av Farris Bad. Jeg har tenkt på det lenge og de overleverer et vakkert hotell, som vi kan putte i vår eiendomsportefølje.

– Dette blir ditt tredje spahotell. Hvorfor satser du på denne nisjen?

– Det er kanskje den amerikanske bakgrunnen. Da jeg landet i Norge var jeg veldig amerikanisert, og prøvde å lage aktiviteter på hotellene. Det var det ikke noe marked for her. Men de siste årene har det kommet opp. Folk elsker å besøke hoteller med golfbaner, båter, massasje, restaurant også videre. Det er fantastisk, og det jeg elsker med hotellbransjen. Jeg vil ikke bare selge rom, sier Halvorsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.