Noel Quinn kom inn som fungerende toppsjef i den britiske storbanken HSBC i starten av august i år. Nå skal han være i gang med et omfattende kostnadskuttprogram som truer opptil 10.000 jobber i banken, ifølge Financial Times.

HSBC, Europas største bank, har i dag rundt 238.000 ansatte.

Hinter om kutt i Europa

Ifølge kildene Financial Times har snakket med har banken lenge vært klar over at kostnadsbasen, hvorav ansatte utgjør mesteparten, måtte adresseres.

– Vi spør oss selv hvorfor vi har så mange folk i Europa når vi har tosifret avkastning i deler av Asia, sier en av kildene med kjennskap til saken.

HSBCs røtter strekker seg tilbake til Hongkong i Asia hvor banken på midten av 1800-tallet opprinnelig ble etablert for å finansiere handel i Det fjerne østen. Banken fikk siden hovedkontor i London, men genererer i dag mesteparten av overskuddet fra Asia.

Høyt betalte stillinger

Potensielt nye jobbkutt vil komme i tillegg til de opptil 4700 stillingene som ble varslet kuttet i august. Da pekte banken på «økende komplekse og utfordrende globale forhold» som følge av lave renter, handelskonflikt og usikkerhet knyttet til brexit.

De siste kostnadskuttene vil ifølge kildene til Financial Times vende seg mest mot høyt betalte stillinger. Banken har ikke villet kommentere saken overfor FT.

HSBC er derimot ikke den eneste banken som opplever å måtte kutte i kostnadene. Deutsche Bank sa i august at den ville kutte 18.000 stillinger. Barclays, Société Générale og Citigroup har også varslet kutt i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.