Den overraskende kunngjøringen kom mandag, samtidig med de positive halvårsresultatene fra HSBC.

Banken påpekte at den står overfor «utfordrende geopolitikk», og mener derfor det er nødvendig med en endring i toppledelsen, der John Flint har vært konsernsjef siden februar 2018. Han har vært i banken i tre tiår.

Behov for endring

HSBC har hovedkvarter i London og leverte et overskudd før skatt på over 110 milliarder kroner for første halvår, en økning på 15,8 prosent.

Styret i banken mener likevel det er behov for en endring for å møte utfordringene HSBC står overfor. Flint uttaler at han er enig i avgjørelsen.

Falt 1,7 prosent

HSBC ser etter ny toppsjef både internt og eksternt. I mellomtiden vil Noel Quinn, sjef for forretningsbankdivisjonen, fungere som administrerende direktør.

HSBC-aksjen falt 1,7 på Hongkong-børsen etter kunngjøringen om lederskiftet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.