Det bekrefter Maurstad overfor Finansavisen.

Maurstad sitter blant annet i styret til XXL, som representant for storeieren Altor. Altor er et svensk oppkjøpsfond som også har et større kontor i Oslo og gjennomfører mange av sine europeiske transaksjoner fra Oslo-kontoret.

Maurstad sier til Finansavisen at det blir en gradvis overgang over to år. På spørsmål om hvorfor han slutter, svarer han:

– Jeg er på mitt 17. år i Altor og har gjort mye. Etter hvert er det morsomt å kunne eie sine egne ting. Jeg pleier å si at jeg etter hvert skal inn i tredje fase i mitt profesjonelle liv. Først hadde jeg 13 år i McKinsey før de 17 årene i Altor. Så har jeg ett skudd igjen i kammeret for å bygge opp noe selv.

Ifølge Maurstad ble beslutningen om å slutte tatt i desember og januar, før den ble kommunisert til Altors kunder i februar.

Nylig ble det klart at Marustad har kjøpt utstyrsklassikeren Odlo for penger fra egen lomme for et ukjent millionbeløp. Oppkjøpet ble gjort gjennom det nystartede sveitsiske selskap Monte Rosa, som Maurstad eier sammen med Christian Casal.

Det norske merket Odlo, som de siste årene har hatt hovedkontor i Sveits, solgte sportsutstyr for 1,4 milliarder kroner i fjor. Merket er mest kjent for teknisk sportsundertøy.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.