Det er bare knappe tre uker siden det ble kjent at det var store planer for oljeserviceselskapet Hunter Group og Ståle Kyllingstads IKM Gruppen.

I midten av februar offentliggjorde Hunter en avtale der IKM- eier Ståle Kyllingstad skulle legge én del av sitt IKM-system, IKM Subsea & Technology, inn i Hunter i bytte mot en kvart milliard kroner og aksjer og kreditt. Transaksjonen ville gjøre ham til selskapets største aksjonær, men det var det en del som ikke var like begeistret for, blant dem investor Arne Fredly.

Mer enn en tredel mot

Fredly er en av dem som nå har bidratt til at denne transaksjonen ikke blir noe av.

Tirsdag kveld melder Hunter at den ekstraordinære generalforsamlingen som skulle avholdes i Hunter Group 15. mars avlyses, og det samme gjør transaksjonen med IKM Gruppen.

Årsaken er at styret har mottatt dokumentasjon fra Apollo Asset Ltd, Arne Fredlys selskap, at aksjonærer som sitter med mer enn 1/3 av aksjene i selskapet kommer til å stemme mot transaksjonen med IKM Gruppen as.

– Styret er skuffet over å måtte melde om avlysningen, og mener fortsatt at transaksjonen ville vært i Hunter og IKM Gruppens felles interesse, skriver styret i børsmeldingen.

Avtalen var betinget av at aksjonærene i Hunter, generalforsamlingen, skulle gi sin tilslutning.

Finansdirektøren går

Fredly var imot avtalen fordi han mente at kjøpet ville innebære for stor gjeldsbelastning for Hunter og at det vil ta for lang tid før selskapet kan tjene penger. Han ville heller at pengene i selskapet betales ut til aksjonærene.

– Jeg har ikke noe imot IKM eller Ståle Kyllingstad, men oppkjøpet av IKM Subsea & Technology er for stort for Hunter Group, har Fredly uttalt til Finansavisen om hvorfor han ville blokkere avtalen

Det meldes også til børsen at Ola Beinnes Fosse går av som finansdirektør i Hunter. (Vilkår)