På grunn av en økning i smittetilfeller av koronavirus i Europa, Sør-Amerika og Nord-Amerika har Hurtigruten besluttet å sette ekspedisjonscruise på vent ut året, ifølge en melding torsdag.

«Hurtigruten følger utviklingen knyttet til Covid-19 tett, vi er proaktive når det kommer til helse og sikkerhet for våre gjester, besetning og ansatte da dette er Hurtigrutens prioritet nummer én. Vårt mål er å gjenoppta driften i januar 2021», heter det i meldingen.

Torsdag ettermiddag er det ventet at Hurtigruten presenterer funnene fra den eksterne granskningen vedrørende smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen» i juli.

Rapporten vil bli presentert av partner Jan Fougner i advokatfirmaet Wiersholm, som har ledet granskningsarbeidet på vegne av Wiersholm og DNV GL.

Smitteutbrudd

I slutten av august meldte Hurtigruten at de hadde planer om å ha alle av sine 11 skip tilbake i drift innen av utgangen av september.

– Vi har hele tiden sagt at opptrappingsplanen selvsagt er avhengig av smittesituasjon, reiserestriksjoner og andre usikkerhetsmomenter, sa kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i en epost.

De siste månedene har Hurtigruten vært i hardt vær på grunn av et koronautbrudd på skipet MS «Roald Amundsen». I tillegg til en ekstern granskning, er det også satt i gang en politietterforskning i ledelse av Troms politidistrikt.

Tapte 342 mill. i andrekvartal

Hurtigruten tapte 32,5 millioner euro – tilsvarende 342 millioner kroner – før skatt i andre kvartal 2020. Selskapets driftsinntekter endte på 31,4 millioner euro (330 millioner kroner) i kvartalet, ned fra 1,5 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

For første halvår i år er underskuddet før skatt på 60 millioner euro (631 millioner kroner), mot et overskudd på 349 millioner kroner i samme periode i fjor. Ifølge selskapets kvartalsrapport var egenkapitalen på minus 18 millioner euro (190 millioner kroner) ved utgangen av juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.