Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam tjente 1,6 millioner euro, tilsvarende 15,6 millioner kroner i 2021.

Det fremkommer av selskapets årsrapport.

Skjeldam mottok seks millioner kroner i lønn, og rundt 7,8 millioner kroner i bonus. I årsrapporten står det at Skjeldam har en bonusavtale med styret – ledet av styreleder Trygve Hegnar – som er knyttet til et driftsresultat før avskrivninger og tap (ebitda-resultatet) i selskapet.

I rapporten fremkommer det at bonusen var opptjent i 2019.

Totalbeløpet på 15,6 millioner kroner inkluderer pensjonsoppsparing og øvrige goder til toppsjefen.

I årsrapporten står det samtidig at hele styret har frasagt seg styrehonoraret for 2021.

De fem øvrige personene i konsernledelsen hadde en samlet utbetaling i fjor på 2,1 millioner euro, tilsvarende 20,4 millioner kroner.

Krise med korona

Hurtigruten hadde blytunge tider under koronaen og måtte kansellere og i lange perioder legge alle sine skip til havn. Samtidig ble 3000 ansatte permittert over natten.

Sommeren 2020 ble flere passasjerer og mannskap om bord på Hurtigrutens MS Roald Amundsen koronasmittet, og rederiet fikk knallhard kritikk for håndteringen av smitten. Det endte også med politietterforskning og millionbot.

«Til tross for at skipet hadde flere opplysninger som tilsa smitte om bord, unnlot de å sette inn smitteverntiltak, varsle passasjerer, mannskap eller offentlige myndigheter om dette», skrev politiet i forelegget.

I et lengre intervju med DN tidligere denne måneden fortalte Skjeldam om det enorme presset fra ansatte, kunder, presse og politi. Han sier det var det tøffeste han har vært med på, men at han aldri vurderte å trekke seg.

Som årsrapporten viser ble Skjeldam belønnet for å stå i stormen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.