– Kleven Prosjekt 401 as (Gamle Kleven Verft) har avlagt regnskap for 2018. Omsetningen endte på to milliarder kroner, og driftsresultatet ble minus 338 millioner kroner, skriver selskapet i en melding mandag ettermiddag.

Av dette skal 85 millioner kroner komme fra ekstraordinære nedskrivninger.

Resultatet før skatt endte på minus 349 millioner kroner.

Ifølge meldingen var det negative resultatet ventet.

– Resultatet er påvirket av den omstillingen verftet har vært igjennom de siste årene. Finansielt har vi vært forberedt på et negativt resultat i 2018, og kunne på forhånd ta de grepene som var nødvendige for å sikre forsvarlig drift på verftet, skriver finansdirektør Ola Beinnes Fosse ved Kleven Verft.

Verftet i Ulsteinvik på Sunnmøre er heleid av Hurtigruten, og for tiden jobber verftet med ferdigstillelse av rederiets nye ekspedisjonsskip MS «Fridtjof Nansen» frem mot årsskiftet.

Milliardtap på fire år

DN skrev i sommer om at Kleven Verft hadde tapt rundt 900 millioner kroner i perioden fra 2015 til 2017, og at det var ventet betydelig underskudd også i 2018. Regnskapet ble ikke levert innen fristen 31. juli.

Nå er det samlede tapet på mer enn 1,2 milliarder kroner.

I første omgang er det viktigste for verftet å levere «Fridtjof Nansen» før årsskiftet. Kleven Prosjekt 401 skal være et 100 prosent Hurtigruten-eid selskap. Selskapet vil betjene sine forpliktelser i samsvar med kontraktene som ligger der både for leverandører og banker, skriver selskapet i meldingen.

Driften av verftet i fremtiden vil fortsette i Nye Kleven Verft as, og Hurtigruten prøver å selge selskapet videre.

Grunnen til at resultatet for 2018 kom så sent skal ifølge selskapet skyldes arbeidet med restruktureringen av selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.