Det norske selskapet Yeti Snow Technology har spesialisert seg på selvkjørende snøryddingsmaskiner til bruk på flyplasser.

Nå kjøper det svenske hageutstyrsselskapet Husqvarna en tredjedel av selskapet, som fra før er eid av utviklingsselskapet Semcon Devotek og snøryddingsselskapet Øveraasen.

Det skriver Øveraasen i en pressemelding.

– Gir økonomiske muskler

Daglig leder Thor Arve Øveraasen ønsker ikke å gå ut med hva Husqvarna kjøpte seg inn for, men kan fortelle at de er fornøyd med verdiutviklingen på selskapet.

– Selskapet har fått betydelig verdi nå som Husqvarna går inn på eiersiden. Vi ser det som en fordel å få inn en stor, profesjonell aktør. Det gir oss økonomiske muskler til å gå videre med oppgavene som ligger foran oss, sier Øveraasen.

Yeti har i fjor vinter gjennomført 40 vellykkede tester av selvkjørende snøryddemaskiner på Oslo lufthavn, ifølge pressemeldingen.

Vil utvide driften

Med Husqvarna på laget vil selskapet utvide bruken av teknologien sin til andre felt.

– Teknologien kan brukes på mange områder i samfunnet, for eksempel innenfor flere kjøretøy på flyplasser, eller innenfor jernbane, vei og forskjellige typer transport, sier Øveraasen.

Selskapet skal ha konkrete planer for fremtiden, men foreløpig er det for tidlig å si noe om hva planene er. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.