Etter at Finanstilsynet i sin rapport 10. mai fullstendig slaktet Komplett Banks etterlevelse – og mangel på sådan – av hvitvaskingslovene, herunder overvåkning og oppfølging av transaksjonsmassen, var det ventet kraftige reaksjoner mot banken fra offentlig hold.

Onsdag er det klart at banken ilegges en bot på 18 millioner kroner, det dobbelte av det kollegene i Santander Bank tirsdag ble ilagt for «grov» overtredelse av samme regelverk.

I en børsmelding onsdag opplyser Komplett Bank at Finanstilsynet har varslet om et «administrativt gebyr» på 18 millioner kroner som følge av at banken ikke har fulgt instruksjoner i hvitvaskingsloven.

– Vi aksepterer det administrative gebyret og understreker at Komplett Bank, siden inspeksjonen tok sted, har tatt signifikante grep for å forsikre oss om lovetterlevelse, sier daglig leder Jan Haglund i meldingen.

Finanstilsynet fant ingen aktiviteter som viser tegn til at hvitvasking eller forsøk på hvitvasking har forekommet, påpeker banken.

Siden boten ble ilagt har banken tatt grep, opplyses det. I tillegg til å gå gjennom og forbedre rutinene har de implementert et treningsprogram for alle ansatte.

Finanstilsynet gjennomførte i vår stedlig tilsyn blant forbrukslånsbankene der gjeldsgrader, misligholdsverdier og rutiner, samt etterlevelse av hvitvaskingslovene var blant forholdene som ble ettergått.

Rapportene fra disse undersøkelsene for hver av bankene ble lagt frem 10. mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.