Norsk Hydro har besluttet å ikke inngå nye kontrakter knyttet til russiske produsenter inntil videre. Dette skyldes den russiske invasjonen av Ukraina, og sanksjoner pålagt Russland, av EU og det internasjonale samfunnet.

Det fremgår av en melding fra Hydro onsdag.

Hydro vurderer også muligheter rundt eksisterende forpliktelser, inkludert en potensiell frysing av kommersielle relasjoner med russiske selskaper, legges det til.

«Hydro har ikke forretningskritiske forsyninger fra Russland eller Ukraina», skriver Hydro, som legger til at selskapet har kommersielle relasjoner med handelsselskaper og russiske aluminiumprodusenter, for kjøp og salg av råvarer som bauxitt og alumina, aluminiummetall for omsmelting og ekstruderingskurver i aluminium.

Hydros motparter er i dag ikke underlagt internasjonale sanksjoner, legges det til.

Hydro er blant Norges største selskaper og har en markedsverdi på over 184 milliarder kroner. Selskapet produserer aluminium og aluminiumsprodukter.

Hydro-aksjen har steget over åtte prosent den siste den siste uken, etter at Russland gikk til angrep på Ukraina.

Russland er en stor produsent av aluminiumsblokker og eksporterer til det europeiske markedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.