Det melder Hydro i en pressemelding mandag kveld.

– Jeg er glad for at John Thuestad har akseptert stillingen som ny leder av bauksitt- og aluminavirksomheten, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i meldingen.

Thuestad er i dag selskapets Europa-sjef for ekstruderingsløsninger, det vil si bearbeidede aluminiumsprodukter.

I virksomheten han nå overtar inngår det kriserammede Alunorte-anlegget. Etter at konserndirektør Silvio Porto ble kastet ut av sjefsstolen, har Hydros finansdirektør Eivind Kallevik fungert som midlertidig leder for arbeidet i Brasil.

– Prioritet nummer

Hydro har i flere måneder måttet kjøre det gigantiske aluminaraffineriet Alunorte i Brasil for halv maskin etter utslipp fra anlegget etter et kraftig regnvær i midten av februar.

– Vi jobber for tiden hardt med å gjenopprette full drift og har løpende, konstruktive samtaler med brasilianske aktører, sier Brandtzæg i mandagens melding.

– Prioritet nummer en for Thuestad er å reposisjonere Alunorte som det beste aluminaraffineriet i verden, fra et sikkerhetsmessig, teknisk, miljømessig og sosialt perspektiv, sier konsernsjefen.

Strategisk betydning

Brandtzæg sier videre at Brasil har vært av stor strategisk betydning for Hydro siden oppkjøpet av det brasilianske gruveselskapet Vales aluminiumsaktiviteter i landet i 2011.

Thuestad har over 30 års erfaring fra bransjen, og har vært tilknyttet Hydro siden selskapet i 2017 tok over Sapa.

Thuestad har blant annet hatt ansvar for Sapas aluminiumvirksomhet i Europa. Han starter i den nye jobben 1. juni. (Vilkår)

Kjetil Wiedswang forklarer hvorfor Israel jubler og Palestinerne raser
Slik forklarer DNs Kjetil Wiedswang hvorfor det å flytte USAs ambassade i Israel til Jerusalem skaper konflikt.
01:11
Publisert: