Hydro jobber fortsatt med å gjenopprette sine it-systemer etter det lammende cyberangrepet som rammet industrigiganten natt til tirsdag.

– Vi jobber med å gjenopprette systemene fra de sikkerhetskopiene vi har, sier informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, til DN.

Flere Hydro-fabrikker som produserer valsede og ekstruderte produkter har midlertidig stoppet produksjonen etter cyberangrepet. I går sa Hydro at de håpet å få i gang produksjonen igjen i løpet av onsdagen.

– Vi begynte å tilbakeføre noen systemer i går, og er i ferd med sette opp systemene igjen. Men dette er noe vi vil gjøre gradvis, sier Molland.

I en pressemelding torsdag ettermiddag melder Hydro at produksjonen går som normalt i forretningsområdene Energi, Primærmetall, Bauksitt og Alumina.

Drives på halv maskin

Det er nå kun begrensede produksjonsproblemer innenfor valsede produkter, mens divisjonen ekstruderte produkter fortsatt er hardt rammet.

– Ekstruderte løsninger kjøres for øyeblikket på rundt 50 prosent kapasitet, skriver Hydro torsdag ettermiddag.

Hydro vet fortsatt ikke hvor langt tid det vil ta å gjenopprette et stabilt it-system. Ifølge selskapet er det også for tidlig å anslå de nøyaktige operasjonelle og finansielle konsekvensene av krisen.

– Det er gjort fremskritt med å starte opp igjen noen fabrikker, samtidig som vi bruker varelageret for å opprettholde leveringer til kundene, skriver Hydro i meldingen.

– Ekstruderte løsninger jobber hardt for å muliggjøre oppstart ved flere fabrikker i de kommende dagene, for å kunne fortsette leveringer til kundene, står det videre.

Flyr inn eksperter

I pressemeldingen torsdag skriver Hydro at det er gjort store fremskritt i arbeidet med å identifisere og isolere problemet.

– Med en systematisk tilnærming gjenoppretter våre eksperter kritiske IT-baserte funksjoner for å muliggjøre stabil produksjon, betjene våre kunder og begrense finansielle konsekvenser, sier finansdirektør Eivind Kallevik i Hydro.

Ifølge Hydro har roten til problemet blitt identifisert og en løsning er blitt funnet. Selskapet jobber nå med å rulle tilbake de virusrammede systemene til deres tilstand før angrepet.

– Eksperter fra Microsoft og andre it-sikkerhetspartnere er blitt fløyet inn for å bistå Hydro med å ta nødvendige grep for å få virksomhetskritiske systemer tilbake i normal drift, sier IT-sjef i Hydro, Jo De Vliegher, i pressemeldingen.

Hydro påpeker at de setter ansattes sikkerhet først, og at det ikke er registrert noen ulykker forårsaket av cyberangrepet.

Angrepet er anmeldt til Kripos og politiet har åpnet etterforskning. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hackere vil angripe arbeidsgiveren din. Slik unngår du å bli «døren» inn
DNs teknoekspert forklarer.
02:41
Publisert: