Hilde Merete Aasheim varslet snarlige tiltak for å bedre lønnsomheten og fremtiden for Hydro da hun kom inn som konsernsjef i mai. Ikke før er de langvarige problemene i Brasil løst, før hun nå varsler nye tiltak.

Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim.
Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim. (Foto: Knut Egil Wang)

I en børsmelding tirsdag ettermiddag opplyser Hydro om kuttene. Restruktureringen inkluderer en planlagt nedleggelse av deler av folie- produksjonen ved Grevenbroich i Tyskland, i tillegg til forbedringstiltak på tvers av organisasjonen.

Nedbemanningen et ledd i den strategiske gjennomgangen av Hydro-selskapet Valsede Produkter.

Hydros valsevirksomhet har de siste årene levert skuffende økonomiske resultater.

– Vi tar nå betydelige grep for å styrke vår lønnsomhet, sier Einar Glomnes, konserndirektør for Valsede Produkter, i børsmeldingen.

Valsevirksomheten her ved Hydro Grevenbroich har lenge slitt økonomisk.
Valsevirksomheten her ved Hydro Grevenbroich har lenge slitt økonomisk. (Foto: Dag Jenssen/Hydro)

Den totale restruktureringen består av en planlagt reduksjon av personalkostnader på opptil 60 millioner euro per år. Dette vil føre til en reduksjon av opptil 735 årsverk. Dette tallet inkluderer en reduksjon på 226 årsverk gjennom den planlagte nedleggelsen av hovedlinjen for folie innen slutten av 2020, og 117 årsverk gjennom nedleggelsen av den tidligere varslede folielinjen innen slutten av 2019.

Hydro opplyser at effektivitetstiltak på tvers av Valsede Produkter vil utgjøre det resterende antallet opp til 735 årsverk og er planlagt å gjennomføres innen 2024, hvor hoveddelen vil skje innen slutten av 2022.

Hydro mener disse tiltakene er nødvendige for å redusere kostnadene og styrke lønnsomheten i Valsede Produkter. Totalkostnaden for den planlagte restruktureringen er anslått til å være 160 millioner euro, hvorav 100 til 120 millioner euro vil bli tatt som en avsetning i tredje kvartal 2019.

Grevenbroich ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen i Tyskland, og omtales ofte som «energihovedstaden» i Tyskland. Hydros kutt betyr ikke at det er slutt i Grevenbroich.

Hydro melder at Valsede Produkter vil styrke satsingen på vekstmarkeder som boks- og bilindustrien. Hydro har nylig gjort betydelige investeringer i den nye billinjen (Automotive line 3) ved Grevenbroich, i tillegg til et toppmoderne resirkuleringsanlegg for brukte drikkebokser i tyske Neuss.

– Våre produkter er anerkjent av våre kunder. Denne tilbakemeldingen er et resultat av vår konsistente produktkvalitet og leveringsevne. Nå er det opp til oss å utnytte vår styrke til å skape bedre resultater, sier Glomnes.

Hydro-aksjen steg med 1,25 prosent tirsdag, før børsmeldingen om restrukturerinsplanen. Den 24. september vil Hydro avholde sin investordag, og selskapet opplyser at det her vil komme ytterligere informasjon om restruktureringen og den strategiske gjennomgangen av valsevirksomheten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.