Hydro jobber fortsatt med å gjenopprette sine it-systemer etter det lammende cyberangrepet som rammet industrigiganten natt til tirsdag.

I en oppdatering fredag ettermiddag skriver Hydro at det gjøres fremskritt, og finansdirektør Eivind Kallevik opplyser følgende:

«Vi fortsetter å gjøre fremskritt mot en løsning, men situasjonen er fortsatt alvorlig, og vi er fortsatt avhengige av ekstraordinære tiltak for å drifte mange av våre verk. Dette er spesielt utfordrende innen forretningsområdet Extruded Solutions, hvor implementering av midlertidige løsninger er både utfordrende og tidkrevende».

Hydro opplyser at årsaken til problemene er oppdaget, og det er blitt identifisert en kur som gjør at Hydros eksperter kan jobbe med å bringe virusinfiserte systemer tilbake til normal drift.

Hydro samarbeider med relevante myndigheter, inkludert Kripos og Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Hydro har rapportert angrepet til politiet.

«Virusangrepet gjør at mange av Hydros IT-systemer ble slått av, ikke fordi de var infisert, men for å hindre at det sprer seg videre. Selv om situasjonen utvikler seg fra dag til dag, er det uklart hvor lenge det vil ta å gjenopprette stabile IT-operasjoner. Vi må kurere de infiserte delene av nettverket vårt før vi gjenoppretter de upåvirkede delene, sier leder av Information Systems Jo De Vliegher.

«Hydro arbeider også for å sikre at it-baserte støttesystemer er i drift, for eksempel systemer for lønn og rapportering, med midlertidige løsninger etablert der det er nødvendig og mulig. Det har ikke vært rapportert om sikkerhetshendelser som følge av cyberangrepet», skriver Hydro i meldingen.

Dette er driftsstatus per fredag ettermiddag:

  • Energi: produksjonen går som normalt
  • Bauxite & Alumina: produksjonen går som normalt
  • Primary Metal: Produksjonen går som normal, men med høyere grad av manuell drift
  • Rolled Products: Produksjonen går som normal, men med høyere grad av manuell drift
  • Extruded Solutions: Extruded Solutions produserer for tiden på omtrent 50 prosent av normal kapasitet, på samme nivå som i går. Extruded Solutions fokuserer alle tilgjengelige ressurser mot å muliggjøre ytterligere oppstarter i løpet av de kommende dagene for å tillate fortsatt leveranser til kunder.

Hydro har fortsatt ikke full oversikt over tidslinjen frem mot normal drift, og det er fortsatt for tidlig å anslå driftsmessige og finansielle konsekvenser, melder selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Da Levi Strauss ble notert på NY-børsen, brøt kleskoden sammen
00:30
Publisert: