Norsk Hydro har oppdatert investeringsmålet for 2022 til 11 milliarder kroner. Mandag holder selskapet kapitalmarkedsdag, hvor de oppdaterer markedet og aksjonærene om den finansielle situasjonen og strategien fremover.

Aluminiumselskapet opplyser mandag morgen at de forventer å investere syv milliarder i løpet av 2021. Fra 2023 til 2025 er det satt et investeringsmål på 10 milliarder kroner.

– Vi tror vår bærekraftposisjon gjør at vi skiller oss ut i bransjesammenheng, også i et kapitalkostnadsperspektiv. Hydro forventer en god posisjon sammenlignet med sine konkurrenter når det gjelder EUs taksonomi. Innledende analyser basert på tall for første halvår i 2021, indikerer at det er om lag 40-50 prosent av inntektene som dekkes av taksonomien, med en bærekraftig andel på mellom 22 og 27 prosent, sier Hydros konserndirektør for økonomi og finans, Pål Kildemo i en pressemelding.

– For investeringene (CAPEX) har vi beregnet at en andel på rundt 50 prosent er dekket, med en bærekraftig andel mellom 30 og 35 prosent - som øker til 40-50 prosent i perioden 2022-2025, sier Kildemo.

Selskapet har også som mål å investere 2,5 til 3 milliarder kroner i batterienheten innen 2025.

Tar ut mer i utbytte

I meldingen fra selskapet kommer det også frem at styret har et mål om å utbetale 70 til 80 prosent av det justerte resultatet etter skatt til aksjonærene. Det vil ifølge Hydro være en kombinasjon av ordinært utbytte og ekstraordinært utbytte, eller en kombinasjon av ekstraordinært utbytte og tilbakekjøp av aksjer.

Det endelige forslaget for utbetaling av utbytte vil komme komme i forbindelse med publiseringen av resultatene for fjerde kvartal i februar, opplyser Hydro.

– Hydro har fortsatt som mål å skape langsiktige verdier for våre aksjonærer. Vi har økt lønnsomheten på alle forretningsområdene og oppnådd bedre avkastning, noe som har gitt en RoaCE på om lag 13 prosent det siste året. På bakgrunn av dette har styret i Hydro som mål å foreslå å utbetale 70-80 prosent av justert resultat etter skatt i 2021 til aksjonærene, sier Kildemo.

Børsnotering

Hydros fornybarselskap, Hydro Rein, som har flere prosjekter under utvikling i Norden og Brasil, sikter ifølge selskapet nå mot en børsnotering i løpet av 2022.

Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet mandag morgen, i forbindelse med Hydros kapitalmarkedsdag.

Selskapet har blant annet investert i et vindkraftanlegg Stor-Skälsjön i Sverige sammen med Eolus, og har også prosjekter under utvikling i Brasil. Hydro Rein skal etter planen dekke Hydros ekstra kraftbehov på 10Twh innen 2025, og skal også levere til kunder utenfor Hydro.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.