Hydrogenselskapet Nels ferske tredjekvartalsrapport viser at selskapet omsatte for 183 millioner kroner, og driftsresultatet endte på minus 260 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på minus 262 millioner i tredje kvartal.

Til sammenligning omsatte Nel for 229 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Resultat før skatt var på minus 508 millioner kroner i fjorårets tredje kvartal.

Nel har falt nesten 30 prosent på børs siden nyttår, og faller rundt fem prosent fra start torsdag.

På forhånd var det ventet en omsetning på 247 millioner kroner og et negativt driftsresultat før skatt på 203 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av TDN.

Selskapets ordrereserve økte kraftig sammenlignet med fjorårskvartalet, og var på 2,1 milliarder kroner. Det er en økning på mer enn 100 prosent fra tredje kvartal i fjor. Også ordreinngangen øke betydelig, fra 139 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 775 millioner kroner i årets tredje kvartal.

Skuffende andre kvartal

I andre kvartal leverte Nel et driftsresultat på minus 241 millioner kroner, og en omsetning på 183 millioner kroner.

Det var langt svakere enn ventet. Analytikerne ventet på forhånd at selskapet skulle rapportere et driftsresultat på minus 124 millioner kroner, og en omsetning på 267 millioner kroner i årets andre kvartal, ifølge TDN Direkt.

Danske Bank oppgraderte nylig Nel fra salg til hold, og nedjusterte sitt kursmål til 12 kroner per aksje, fra tidligere 13 kroner per aksje.

– Vekstforventningene er høye, og det er tid for Nel å bevise sin verdi, heter det i oppdateringen.

Meglerhuset ventet et svakt tredje kvartal, men noterte samtidig at de er litt mer positive, sammenlignet med konsensus, når det gjelder marginer. Danske Bank tror fokuset ved tredjekvartalsrapporten ville være på marginer, kostnadskontroll og utsikter for europeiske og amerikanske markeder.

Tangerte ny rekord

Lørdag morgen meldte hydrogenselskapet at det har inngått en avtale verdt 600 millioner kroner, med Woodside Energy. Det globale energiselskapet har base i Australia og omsatte for 74 milliarder kroner i fjor.

Woodside skal bygge et hydrogenanlegg i Oklahoma i USA, der Nel skal levere utstyret til første fase.

– Vi er ekstremt stolte. Dette er vår største kontrakt i kroner og øre, noensinne, sier Håkon Volldal, som tok over som Nel-sjef i sommer.

Dermed tangeres rekorden fra tre måneder tilbake, da Nel fikk en bestilling verdt 460 millioner kroner.

Nel er i skrivende stund verdsatt til 18 milliarder kroner på Oslo Børs, og avsluttet mandagen til sluttkurs 11,40 kroner.

Tidligere i høst fikk Nels datterselskap, Nel Hydrogen US, 5,6 millioner dollar i finansiering fra det amerikanske forsvarsdepartementet.

Det tilsvarer om lag 59,5 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Pengene skal brukes til utvikling av elektrolysører for hydrogenlagring, opplyses det. Prosjektet har en varighet på 19 måneder og har en opsjon for ytterligere finansiering, het det.

Selskapets aksjonærliste er dominert av diverse norske og internasjonale fond og investeringsselskaper, med Blackrock som største eier, med knappe fem prosent av aksjene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.