Fredag ettermiddag skrev Ice Group i en børsmelding at det hadde mottatt et brev som uttrykker «en villighet» til å betale én krone per aksje for å kjøpe mobilselskapet.

Avsender av brevet er Conrad Clausons CC Capital.

– Vi verdsetter Ice for fem milliarder kroner med dagens aksjekurs, sier Clauson til DN.

Men styret i Ice ville ikke behandle budet, siden styret forholder seg til Lyses kjøp som skal behandles på generalforsamlingen mandag 21. mars.

I børsmeldingen skriver Ice at brevet burde vært adressert til aksjonærene dersom intensjonen var å komme med et bud, og at det heller ikke oppfyller kravene til et offisielt bud på selskapet.

Investor Conrad Clauson
Investor Conrad Clauson

«Et tredelt bud»

Clauson understreker at budet han tilbyr Ice vil aksjonærene få anledning til å være med videre dersom de ønsker det.

Han beskriver det som et tredelt bud.

– De som ønsker å selge aksjene får nå tilbud på én krone per aksje, som tilsvarer 203 millioner kroner. Dagens aksjonærer som ønsker å sitte igjen en mindre eierandel på 4,6 prosent i et rekapitalisert selskap på 4,7 milliarder kroner, vil få en samlet aksjepostverdi på 350 millioner kroner. Eksiterende aksjonærer tilbys muligheten til å være med på opp til 50 prosent av rekapitalisering av selskapet som foreslås gjøres. Totalt verdsettes selskapet for rundt fem milliarder kroner, forklarer Clauson.

Selv har han gått hardt ut mot behandlingen minoritetsaksjonærene er blitt behandlet med budet fra Lyse.

Clauson var blant aktørene som tidligere i vinter forsøkte å kjøpe Ice, men kom på det tidspunktet ikke i mål med sitt bud.

Til DN opplyste Clauson nylig at de i løpet av kort tid hadde fått kommittert cirka tre milliarder kroner i frisk kapital til Ice.

– Det vi hadde fått til på fire dager, hadde ikke selskapet fått til på seks måneder, sa han.

Ledelsen i Ice mener tilbudet fra Clauson derimot ikke er et bud.

– Det er nylig sendt en børsmelding, men «budet» er ikke et bud i verdipapirrettslig forstand. Brevet tilfredsstiller ikke noen av de grunnleggende krav for å bli betraktet som et bud i norsk verdipapirhandel, slik redegjort for i vårt svarbrev. Vi har allikevel valgt å sende en ikke-pliktig melding om brevet, sier Ice-kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson, i en epost.

Milliardavtale

Det var fredag 18. februar at energikonsernet Lyse inngikk en avtale med Ice om å kjøpe opp mobilselskapet. I forbindelse med transaksjonen ble Ice verdsatt til 5,6 milliarder kroner, het det i børsmeldingen da salget ble kjent.

Ice Group vil sitte igjen med tre milliarder kroner etter oppkjøpet, men er nødt til å bruke mesteparten av beløpet på å løse konflikten med långiver Goldentree, og å gjøre opp med andre långivere.

I praksis overtar Lyse all drift og operasjonelle virksomheter i Ice for rundt tre milliarder i kontantbasis, – hvorav 2,9 milliarder kroner går til långiverne, mens i underkant av 100 millioner kroner tildeles aksjonærene. Samtidig overtar Lyse gjeld på 2,6 milliarder kroner i Ice.

– Lyse kjøper ikke konsernspissen i Ice, der gjelden på konsernnivå ligger. For aksjonærene i Ice Group er det begrenset verdi igjen etter transaksjonen. Under 100 millioner kroner, sa Espen Risholm, investoransvarlig i Ice Group.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.