Telekomutfordreren Ice Group ble i begynnelsen av desember tvunget til å legge sin planlagte børsnotering på is på grunn av børsfall og generell markedsuro.

Frykten i finansmarkedene har avtatt betydelig hittil i 2019 og børsene er i ferd med å klatre seg godt ut av de dypeste dalene fra romjulen.

Torsdag kveld meldte Ice at selskapet nå vil teste isen på nytt og satser på at markedet er stabilt nok til bære en milliardemisjon.

– Selskapet vurdere å utføre en rettet emisjon med det mål om å hente mellom 1,2 og 1,5 milliarder kroner i ny kapital, skriver selskapet i meldingen.

Ice skriver ingenting om når et nytt forsøk på børsnotering vil finne sted.

Halverer prisen

Den nye kapitalen skal ifølge Ice Group benyttes til ytterligere nettverksutbygging, og til å dekke kostnader under den nasjonale roaming-avtalen med Telia i Norge. Pengene skal også brukes til å styrke arbeidskapitalen og til generelle selskapsformål, opplyser selskapet.

Ifølge tilbudsdokumentet Ice Group sendte ut i forkant av den planlagte børsnoteringen i desember var planen å hente rundt tre milliarder kroner i frisk kapital i forbindelse med noteringen.

Kursintervallet i denne kapitalutvidelsen var satt til mellom 40 og 58 kroner per aksje, noe som ville ha priset Ice Group til mellom 8,1 og 10,3 milliarder kroner etter gjennomføringen av emisjonen.

I den rettede emisjonen Ice Group annonserte torsdag kveld er tegningskursen satt til 20 kroner per aksje, altså halvparten av den laveste kursen i det opprinnelige intervallet.

Utelukker ikke børsdebut

– Vi hadde ambisjoner om å hente 3 milliarder kroner i forbindelse med børsnoteringen, men måtte utsette dette på grunn av børsuroen. Denne emisjonen er plan B. Den er garantert for 1,2 milliarder kroner, og vi håper å hente nærmere 1,5 milliarder, sier Ice-sjef Eivind Helgaker.

– Betyr denne emisjonen at det ikke blir aktuelt med en børsnotering det neste året?

– Nå har vi i hvert fall sikret finansiering i 12 til 15 måneder. Vi får komme tilbake til hvordan veien videre blir, men jeg kan ikke utelukke en børsnotering i løpet av denne perioden, sier Helgaker

Skuffet over prisen

Ifølge torsdagens børsmelding har styret i Ice Group vurdert flere alternativer for å sikre finansiering over de neste 12 til 15 månedene, og har altså valgt en rettet emisjon.

Den planlagte prisingen i børsnoteringen i desember ville ha priset eksisterende aksjer i Ice Group til mellom 5,1 og 7,3 milliarder kroner, før den nevnte emisjonen var gjennomført.

Sist gang Ice-aksjene var omsatt på gråmarkedet i juli i fjor ble det gjort til en pris som verdsatte hele selskapet til rundt 13 milliarder kroner.

Prisingen som Ice siktet seg inn mot i børsnoteringen skuffet derfor de eksisterende aksjonærene, blant annet Kristiansand-baserte Rasmussengruppen som er nest største Ice-eier.

– Jeg vil understreke at vi er meget skuffet og overrasket over det indikerte nivået, sa administrerende direktør Dag Rasmussen til DN.

Han slo også fast at Rasmussengruppen ikke ville bli med i den planlagte emisjonen på tre milliarder kroner i desember, og videre at de ikke vil øke eierposten sin ytterligere.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To av disse fem næringslivstoppene har ikke vaskehjelp
Men alle har en mening om forslaget om å gi skattefradrag for hjemmetjenester som kjøpes hvitt.
01:26
Publisert: