Etter ti år som leder for Finans Norge slutter Idar Kreutzer for å gå inn i toppledergruppen i NHO, ifølge en pressemelding fra Finans Norge. Han blir sittende til 1. mars.

Kari Olrud Moen er ansatt som ny administrerende direktør.

Går inn i NHO

Fra nyttår blir finansnæringens hovedorganisasjon, Finans Norge, en egen landsforening i NHO. I tillegg til å bidra inn i arbeidet med å integrere Finans Norge i NHO, vil Kreutzer blant annet arbeide med internasjonalisering, digitalisering og bærekraft, opplyses det.

Før han begynte i Finans Norge var Kreutzer konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012.

– Jeg gleder meg

Påtroppende sjef Kari Olrud Moen har vært statssekretær i Finansdepartementet i to ulike periode, og har også jobbet i embetsverket i Finansdepartementet, samt som politisk rådgiver på Stortinget. Moen har tidligere vært konserndirektør i DNB, konsulent i McKinsey og har hatt en rekke styreverv i norsk næringsliv.

Kari Olrud Moen blir ny administrerende direktør i Finans Norge.
Kari Olrud Moen blir ny administrerende direktør i Finans Norge. (Foto: Gunnar Lier)

Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har en MBA fra HAAS School of Business.

– Finansnæringen spiller en avgjørende rolle for verdiskaping, vekst og omstilling i samfunnet. Jeg gleder meg til å bidra til at denne viktige næringen også fremover kan gjøre denne jobben på en solid og offensiv måte, i tett samarbeid med andre aktører i norsk nærings- og samfunnsliv, sier Moen i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.