– Jeg må også dypt beklage det inntrufne i forhold til kunder som allerede har mottatt munnbind med feil merking eller som har måttet vente på sine bestillinger. Dette er vi i full gang med å rydde opp i. Vi vil selvsagt også gå en runde med importleddet for å forsikre oss om at de forbedrer sine rutiner for kvalitetssikring, skriver Idar Vollvik i en pressemelding.

Vollvik ble pågrepet i en politiaksjon tirsdag morgen og ble siktet for brudd på lov om medisinsk utstyr. Politiet mener bedriften hans Vovi as pakket om munnbind og solgte ikke-medisinske munnbind som medisinske.

Vollvik har erkjent at han pakket om munnbindene, men nekter straffskyld. Gründeren ble løslatt fra arresten onsdag kveld etter å ha vært gjennom en rekke avhør. I pressemeldingen gir Vollvik sin versjon av saken for første gang etter pågripelsen.

Ifølge Vollvik mottok de et parti med munnbind 19. august. Han hadde bestilt såkalte type I-munnbind. Noen av kartongene skal ha hatt vannskader, og ble pakket om i nye esker.

– Enkelte kunder ønsker også mindre forpakninger, hvor vi har leid inn folk til å hjelpe oss å pakke munnbind. Vi har i ettertid lært at vi må være mer presise i denne merkingen mht. lot-nr. datostempling osv. og vi tar full kritikk for at vi ikke har vært nøye nok her, skriver han i pressemeldingen.

Fikk politiet på døren

Ifølge Vollvik har bedriften muligens ikke fått riktig munnbind som de har bestilt. De skal nå være inne til testing.

– Da politiet aksjonerte mot våre lagre i Bergen var vi allerede i gang med å informere kunder som hadde fått tilsendt munnbind om at de ikke hadde den kvaliteten som koden på kartongene indikerer. Både for meg og mine medarbeidere var det dramatisk å få politiet på døren, men med bakgrunn i viktigheten av at det i medisinsk sammenheng kun blir benyttet såkalte medisinske munnbind, var dette helt forståelig.

Politiet har siktet en annen person i saken tilknyttet Vovi as. Personen er siktet for samme bestemmelse som Vollvik.

Kvittet seg med munnbind

Selskapet har solgt munnbind gjennom nettbutikken Ludostore. Onsdag advarte Statens legemiddelverk mot bruk av munnbind i helsevesenet.

Vollvik understreker at han ikke har levert medisinske munnbind til sykehus, legekontorer eller andre som kun benytter munnbind med medisinsk kvalitet.

– Vi har kvittet oss med absolutt alle «potensielle dårlige munnbind» og kan forsikre alle om at varene vi nå selger har vært igjennom norsk tollvesen og innom legemiddelverket, og har all påkrevd dokumentasjon og sertifisering, fortsetter han.

– Politiet har etter mitt skjønn gjort en grundig jobb med å komme til bunns i de faktiske omstendighetene rundt den aktuelle leveransen og vårt videresalg av denne. Vi har og kommer fortsatt til å bistå dem med alle nødvendige opplysninger etter beste evne. Når siktelsen mot meg som daglig leder likevel er opprettholdt, skyldes det at påtalemyndigheten mener jeg og mine medarbeidere med forsett foretok feil merking av kartongene. Jeg føler meg imidlertid overbevist om at den videre etterforskning vil vise at vi handlet i god tro, skriver han i pressemeldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.