For 13 år siden solgte Idar Vollvik (50) mobilselskapet Chess, som han selv hadde vært med å bygge opp. På salget tjente han én milliard kroner. Etter salget av Chess gjorde Vollvik flere investeringer og tapte hele milliardgevinsten på børsen.

Fjorårets resultat viser imidlertid at Vollviks investeringsselskap Vovi Invest as tjente 8,6 millioner kroner. Det er en dobling fra året før. Vollvik sier at de økte inntektene har sin naturlige forklaring.

– Jeg har tatt exit i en del mindre selskaper jeg har vært eier i. Nå legger jeg all energi i å rendyrke mitt selskap Geddit, sier Vollvik.

Vil bli gjeldfri

– I fjor var et ok år økonomisk, men jeg har ikke sett noe til de pengene, de har gått til å betale gjeld. Målet i 2019 er å ta exit i Geddit og bli gjeldfri, sier Vollvik.

– Å gå fra ha vært milliardær til å suge på labben er en stor omveltning, men samtidig, de tapene jeg har vært igjennom har gjort meg mer fokusert og sulten enn noensinne. Det er de viktigste ingrediensene for å skape suksess.

Han forteller at han har hatt tålmodige kreditorer som har sett at det har lønnet seg å vente. Egenkapitalen i investeringsselskapet var på minus 68,6 millioner kroner viser årsresultatet fra 2017.

Ingen firmadriver

Gjennom sitt selskap Digital Group har Vollvik jobbet med å utvikle appen Geddit. Det var i utgangspunktet et Pokémon Go-lignende konsept der brukerne skulle jakte på annonsekampanjer i et virtuelt landskap med mulighet til å vinne premier eller få tilbud fra annonsører. Nå er konseptet blitt til en «gameifisert» markedsføringsplattform som knytter bedrifter direkte opp mot kundene, men fortsatt med mulighet til å vinne premier gjennom å spille enkle spill eller løse logiske oppgaver.

Vollvik forteller at Digital Group så langt har brukt 60 millioner kroner på utviklingen av appen. Oppstarten er satt til oktober i år, og først ut er Thailand og Myanmar.

– Vi satser på å bli en plattform som mange spillselskap skal få vist seg frem på ut mot et stort publikum, sier Vollvik som ønsker å vente med Europa og konsentrere seg om Asia.

– Der er de mer opptatte av å vinne premier. Plattformen passer bedre der.

Siden Thailand er først ut har Vollvik fått kontor hos medieselskapet Bec-Tero i Bangkok. For et par måneder siden signerte han også en samarbeidsavtale med det asiatiske medieselskapet.

Drømmer stort

– Hvorfor ønsker du å selge selskapet allerede i 2019?

– Jeg tror det vil være muligheter for det. Nå ruller vi det ut i år, og jeg spår en bra vekst. Vi reiser Asia rundt og besøker nye mediehus. Vi setter oss i posisjon for videre vekst, og når vi har fått hull på byllen og dette ruller, så er det mange store aktører som er bedre enn oss til å ta det videre, sier Vollvik.

– Hva regner du med å kunne tjene på salget?

– Jeg er klok nok til å ikke si et tall, men jeg drømmer stort. Ved å ha startet to milliardselskap fra før, så har jeg ikke noen mangel på selvtillit, og jeg har aldri hatt et så bra team rundt meg som denne gangen. Det er folkene som skaper suksessen.

Vollvik forteller at han trives best med å starte opp selskaper.

– Jeg er mer en firmabygger enn en firmadriver. Hadde dette vært enkelt hadde jeg aldri gjort det, men dette er kjempegøy.

Gjennom Vovi Invest eier Vollvik 23,51 prosent av Digital Group, som igjen eier Geddit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Henter penger – aksjeverdien faller Denne vekstmaskinen plukker en halv milliard hvert år dnPlus
Surdeigsskolen
Surdeigsskolen del 1: Surdeigsstarter, Martin Fjeld baker surdeigsbrød. Ille Brød i Oslo
02:19
Publisert: