For 13 år siden solgte Idar Vollvik (50) mobilselskapet Chess, som han selv hadde vært med å bygge opp. På salget tjente han én milliard kroner. Etter salget av Chess gjorde Vollvik flere fiaskoinvesteringer og tapte hele milliardgevinsten på Børsen.

For 2017 står telegrunderen og investoren oppført med en skattelignet inntekt på på 7,4 millioner kroner, opp fra 4,8 millioner kroner i 2016, ifølge ligningstall hentet inn gjennom kredittsjekk. I 2015 var inntekten hans i ligningen på 1,9 millioner kroner. Vollviks inntekt har ikke vært høyere siden 2010, da den var på 13,3 millioner kroner, ifølge en gjennomgåelse. Formuen var på null kroner for fjoråret.

DN har tidligere omtalt at Vollvik har pendlet frem og tilbake til Bangkok i Thailand for å få den digitale plattformens hans Geddit på det asiatiske markedet.

I juli i år landet han en avtale med sjefen for det thailandske underholdnings- og mediekonglomeratet Bec-Tero. De investerte rundt fire millioner kroner i appen. I august fortale Vollvik til DN at han ønsker å selge Geddit allerede i 2019.

Kostet dyrt

Utvikling og lansering av appen har tatt lengre tid enn ventet. De seneste tre årene har Digital Group også gått med nær 20 millioner kroner i underskudd. For 2016 alene var underskuddet 7,9 millioner kroner.

– Det har vært dyrt. Men sånn er det når man har ambisjon om at noe skal være en verdenssuksess, har Vollvik tidligere sagt til DN.

Total omsetning i fjor var 150.000 kroner.

Geddit var i utgangspunktet en app som lignet Pokémon Go-konseptet, der brukeren har en digital avatar som kan bevege seg i et virtuelt landskap. Men i stedet for å jakte Pokémons, skal kundene finne konkurransekampanjer der de kan vinne tilbud og premier fra annonsører.

– Det var den første ideen min, men jeg skjønte ganske fort at det ble for tynt og vi måtte endre konseptet, sa Vollvik i juli.

Nå er kursen endret og Geddit er blitt en såkalt «gamified marketing plattform» som knytter bedrifter direkte opp mot brukere, og går ut på at brukerne kan spille enkle spill, løse logiske oppgaver eller være med på andre former for konkurranser.

DN oppnådde tirsdag ikke kontakt med Vollvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik reagerte Olav Thon da DN spurte ham om Røkkes Fornebu-tårn: —He he he
Selv skulle han gjerne bygget et tårn i Oslo sentrum.
01:33
Publisert: