Manchester United er kåret til verdens mest verdifulle fotballag, ifølge magasinet Forbes' årlige liste. De europeiske fotballstormaktene må likevel se seg slått av NFL-klubben Dallas Cowboys i Forbes' kåring av verdens mest verdifulle sportsklubber, som troner øverst i kåringen for tredje år på rad. '

Klubben har en verdi på 4,8 milliarder dollar. Det tilsvarer 39 milliarder kroner. I fjor hadde Texas-laget en omsetning på nesten 5,4 milliarder dollar selv om det er 22 år siden laget tok sin forrige Super Bowl-triumf.

Manchester United klatrer fra fjorårets tredjeplass til andreplass. Manchester-klubben er med det verdens mest verdifulle fotballklubb. Verdien ligger på 4,12 milliarder dollar. Det er en stigning på tolv prosent fra i fjor.

Real Madrid innehar tredjeplassen foran Barcelona. Bayern München ligger på 12.-plass. Klubbene er verdt henholdsvis 4,08, 4,06 og 3,06 milliarder dollar.

Resten av topp 25-listen består av basketball-, amerikansk fotball- og baseballklubber fra USA.

Kåringen er basert på Forbes' verdivurderinger av de ulike klubbene. Verdiene er foretaksverdier (egenkapital pluss gjeld) basert på nåværende stadionavtaler, med mindre et nytt stadion er ventet.'(Vilkår)

Se ungdomspartiets videobrev Jonas Gahr Støre
00:32
Publisert: