– Han døde på Ibiza hjemme hos sine svigerforeldre. Dødsårsaken er uklar, sier advokat Anders Pind.

Thor Stian Kennedy Normann var grunnleggeren av Indigo Finans, et selskap som solgte finansielle produkter til eldre investorer. Selskapet ble pålagt stans av Finanstilsynet i 2017, og gikk konkurs like før jul samme år. I ettertid har en lang rekke kunder av Indigo Finans rettet krav mot Normann, og fått arrest og utlegg i hans bolig og eiendeler.

Pind har representert Normann og hans selskap Kennedy Holding i forbindelse med kravene.

– Familien ber om ro. Etter det mediepresset han har vært utsatt for det siste halvannet året var ikke dette helt uventet, sier Pind på vegne av familien til Normann.

– Utover det har familien ingen kommentar, sier han.

Normann ble 39 år gammel.

– Jeg er nå i dialog med alle advokatene som er involvert. Prosedyren ved dødsfall er at saker som er rettet mot privatpersonen som er død stanser opp inntil videre, sier Pind.

Indigo Finans

Både DN og tidsskriftet Kapital har gjennom en serie artikler omtalt Normanns forretningsvirksomhet som primært ble drevet gjennom finansrådgivningsselskapet Indigo Finans. Flere investorer mener de har betalt for høy pris i en rekke eiendomsprosjekter.

Normann var selv for syk til å møte i retten i forbindelse med skiftesamlingen i desember i fjor.

Per juli i år var det ifølge Indigo Finans' bostyrer Egil Hatling meldt inn krav for 32,5 millioner i boet som ennå ikke er avsluttet.

Pågående prosesser

Den foreløpige innberetningen etter konkursen viste at kundegruppen i hovedsak var personer over 67 år. Selskapet drev med syndikering av næringseiendom som det solgte til investorene via andeler i ulike aksjeselskaper, samt via det Liechtenstein-baserte forsikringsselskapet Quantum Leben.

På det meste hadde selskapet over 20 ansatte før Finanstilsynet ga stoppordre våren 2017. En rekke av aksjeselskapene som eier eiendom, der investorene har kjøpt andeler, lever fortsatt videre.

– Vanskelig situasjon

Advokat Pål Hernæs skulle møtt Normanns advokater i et planleggingsmøte i Oslo tingrett mandag denne uken. Hernæs representerer flere av Indigo Finans’ tidligere kunder, som har saksøkt Indigo-grunnleggeren.

– Sakene mot Normann personlig vil nok da bli stoppet av domstolene, men saker mot selskapet Kennedy Holding vil kunne fortsette, sier Hernæs.

Kennedy Holding var heleiet av Thor Stian Kennedy Normann.

Advokat Christian Flemmen Johansen representerer den tidligere megleren i Indigo Finans, Hina Bashir, som er saksøkt av arvingene etter en av Indigos kunder.

– Det er trist å høre at han har gått bort. Normanns forklaring hadde vært svært viktig for saken, ettersom han var den som hadde all kunnskap om hvordan Indigo Finans var drevet og organisert. Dette setter hans tidligere ansatte i en vanskelig situasjon. Når han er gått bort, er det svært uheldig for sakens opplysning, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.