Tirsdag morgen offentliggjøres ligningstallene for året 2019.

Det er mange gjengangere på den ordinære inntektslisten. Det er det også på listen over hvilke personer under 35 år som tjente mest i fjor, men med noen unntak. Norsk musikk er blitt en eksportvare verdt mange titalls millioner.

Rett bak laksearving

På inntektstoppen for dem under 35 år troner Gustav Magnar Witzøe, som har arvet familiens Salmar-imperium og lakseverdier. Bak ham kommer Kyrre Gørvell-Dahll (29), bedre kjent under artistnavnet «Kygo». Gørvell-Dahll tjente i fjor 77 millioner kroner og hadde en formue på 133 millioner kroner.

Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo, var på inntektstoppen i fjor.
Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo, var på inntektstoppen i fjor. (Foto: Kygo as)

Den verdenskjente artisten ble først kjent gjennom plattformen Soundcloud, og er ansett som en av grunnleggerne av sjangeren «tropical house». De siste årene har bergenseren gjort stor suksess internasjonalt, med samarbeid med artister som Ellie Goulding, Selena Gomez og Zara Larsson. Sammen med sanglegenden Tina Turner ga han nylig ut en ny versjon av hennes klassiker «What's Love Got to Do with It».

Etter Gørvell-Dahll kommer Alex Brasetvik, som grunnla selskapet Found for noen år tilbake og nå jobber i it-selskapet Cognite.

Se resten av listen her:

På 11. plass ligger for øvrig en annen Fana-musiker, DJ og musikkprodusent Alan Olav Walker (23). Han tjente 26 millioner kroner i fjor.

Den ordinære listen

Øverst på den komplette inntektstoppen er arvingen, milliardæren og filantropen Trond Mohn (77). Han i en årrekke vært blant Norges mest formuende personer. I fjor tjente han 599 millioner kroner.

Mohn er arving av rør- og pumpeprodusenten Frank Mohn as i Bergen. Han overtok som administrerende direktør i bedriften i 1986. I 2014 solgte han selskapet til Alfa Laval for 13 milliarder kroner, og har siden latt pengene jobbe for seg i aksjemarkedet.

Mohn er også en stor filantrop og har gitt milliarder i gaver til forskning, utdannelse og idrett.

Her er listen over topp ti på inntektslisten:

Etter Mohn følger arving og investor Christian Grunder Sundt (43) med en inntekt på 406 millioner kroner og eiendomsmilliardær Ivar Erik Tollefsen (59). Videre nedover på listen finner vi laksearving Gustav Magnar Witzøe, investor Bjørn Rune Gjelsten og Wenche Wikan Ligård. Ligård har vært eier og sjef i selskapet Os Id, som utvikler og produserer id-produkter for husdyr.

– Jeg kan forsikre om at dette er en engangsforekomst, videre vil kapitalinntekten være via Ligård Holding, sier Ligård til DN tirsdag.

Dette er Norges aller rikeste gjennom de siste 12 årene
Tronen har skiftet flere ganger, mer knyttet til arv enn gevinst, viser likningstallene fra 2008 til 2019.
00:56
Publisert:

Mohn toppet for øvrig inntektslisten også i 2018 med en inntekt på 443,3 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.