– Vi er inne i en stabil utvikling. Det er vekst i alle land og i alle produktområder, godt drevet av vekst i boliglån, sier Robert Berg, administrerende direktør i Instabank, til DN.

Han er svært fornøyd med resultatet.

I andre kvartal endte resultatet før skatt på 26 millioner kroner, som er ny rekord. Det tilsvarer en dobling fra i fjor, da resultatet endte på 13,1 millioner kroner.

– Vi er godt i rute til å nå vårt ambisiøse mål om å øke utlån med én milliard i 2021. Det tilsvarer en vekst på over 35 prosent. Veksten i inntekter har også gitt oss et rekordresultat. Strategien med å utvikle Instabank til en bank med et bredere produktspekter har åpenbart vært vellykket, sier Berg i børsmeldingen.

Resultatet etter skatt økte med 40 prosent og endte på 19,5 millioner kroner, mot 14 millioner kroner i fjor.

Doblet på børs

Torsdagens kvartalsrapport kommer om lag ett år etter at Instabank gikk på børs og ble notert på lavterskelbørsen Euronext Growth. Etter å ha fått en litt trå først måned, har aksjekursen mer enn doblet seg siden bunnen i september i fjor.

Berg mener banken er godt posisjonert til å fortsette veksten videre.

– Den positive utviklingen vil fortsette basert på nettopp det faktum at Instabank tilbyr en god bredde i produktene og er diversifisert gjennom flere land. Dette er helt i tråd med bankens strategi om å ha bredde i produkt og kundesenter, sier Berg.

Den digitale banken har Christen Sveaas som største eier med en eierandel på 24,99 prosent. Før børsåpning torsdag tilsvarer det en verdi på om lag 190 millioner kroner. Han er eneste aksjonær med over ti prosent i eierandel.

Lavere utlånstap

I kvartalsrapporten skriver banken at de ikke har sett lavere betalingsevne blant kunder, men heller tvert imot – at kundene har bedret sin likviditet gjennom pandemien.

Det resulterte i at utlånstapene ble lavere enn ventet i andre kvartal. Dette skal hovedsakelig være grunnet at utlånsveksten kommer innenfor pantelån som nå er på om lag 600 millioner kroner. Det utgjør 19 prosent av samlede utlån og om lag 28 prosent av utlånene i Norge.

Banksjef Robert Berg i Instabank er godt fornøyd med resultatet.
Banksjef Robert Berg i Instabank er godt fornøyd med resultatet. (Foto: Instabank)

– Vi forventer at den positive utviklingen for Instabank fortsetter i andre halvår. Det siste året har bevist at vi har en sterk endringskultur i banken, som gjør at vi klarer å se nye muligheter og raskt omsette disse til tellende resultater, sier Berg i børsmeldingen.

Instabank ble lansert i 2016 og har i dag fulltidsansatte med drift i Norge, Finland og Sverige.

Resultatrush for banker

Tallene fra Instabank kommer samtidig som en rekke andre banker legger frem tallene for andre kvartal. Torsdag morgen var det flere norske banker som la frem svært gode tall for første halvår.

Jæren Sparebank leverte også rekordresultat for andre kvartal og pekte på høy utlånsvekst innenfor boliglån som en viktig årsak. Resultat før skatt tikket inn på 71 millioner kroner, opp fra 64 millioner kroner i fjor.

Også Sparebank 1 Nord-Norge, Sparebanken Vest og Sparebank 1 SMN økte resultatet fra i fjor.

Sparebanken Møre hadde derimot en svak nedgang i andre kvartal. Resultatet før skatt endte på 185 millioner kroner, som var noe ned fra 191 millioner kroner i fjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.