Den drøyt to år gamle forbrukslånsbanken Instabank leverer et nytt kvartalsresultat med kraftig vekst:
- Totale inntekter på 56 millioner kroner – en vekst på 69 prosent fra fjerde kvartal 2017.
- Driftsresultat på 10,4 millioner kroner – en vekst på 175 prosent fra 2017.
Venter økt konkurranse i Norge
Banken fikk i fjor investor Christen Sveaas og hans Kistefos inn på eiersiden gjennom en investeringsavtale med opsjoner som ga Sveaas aksjer til en rimelig pris.
Investoren kontrollerer 22,5 prosent av banken.
Instabank har i likhet med andre forbrukslånsbanker opplevd et kraftig fall i aksjekursen siden i fjor høst. Myndighetene har sendt ut forslag til høring som skal stramme inn forbrukslånsbankenes mulighet til å gi lån til hvem som helst. I tillegg er et gjeldsregister på trappene.
Instabank venter at økt konkurranse i Norge vil sette rentemarginene under press, spesielt for låneagentene.
«Men vi tror fortsatt det er rom for å øke salgsvolumene og lønnsomheten i tråd med våre planer i det norske markedet», skriver banken.
Men sikler på Tyskland og Polen
Instabank understreker likevel at Norge ikke er det viktigste markedet – det er landene rundt. Banken, som drives fra Skøyen i Oslo med 30 fulltidsansatte, har allerede etablert seg i Sverige og Finland. Nylig har banken søkt om banklisens i Sverige.
I presentasjonsmaterialet som Instabank har lagt ved resultatene fremgår det at selskapet leter etter nye markeder i Nord-Europa. Det er satt en stor ring rundt Norge, Sverige, Finland, Danmark, Tyskland og Polen, der de tre siste landene er pekt ut som potensielle langsiktige markeder.
«Tilstedeværelse i flere land gir banken den strategiske muligheten til å vri ressursene mot land med den beste kredittrisikoen, lønnsomheten/marginer, vekstmuligheter og reguleringer», heter det i rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.