Styret i Entra har mottatt interesse som kan lede til et kjøp av aksjene i det eiendomsselskapet Entra, ifølge en børsmelding tirsdag morgen.

Selskapet er sparsommelig med detaljer om den nevnte interessen, og ber aksjonærene i det børsnoterte selskapet utvise varsomhet i sin handel med aksjer i selskapet i tiden fremover, og ikke ta forhastede beslutninger.

«Det er ikke sikkert at dette tilbudet vil komme på bordet, eller om handelen blir gjennomført.», heter det i meldingen.

Solid økonomi

Eiendomsselskapet Entra hadde en markedsverdi på 26,2 milliarder kroner ved børsstenging mandag. Ved børsåpning stiger aksjekursen til Entra åtte prosent, og markedsverdien er nå 28,3 milliarder kroner.

Det børsnoterte Entra-konsernet, som tidligere var statlig eid, har nå Nærings- og fiskeridepartementet som nest største eier. Departementet eier 8,23 prosent av aksjene, mens Folketrygdfondet er største eier med 8,8 prosent. Entra-konsernet har en solid økonomi, og har de siste fem årene dratt inn over 18 milliarder kroner før skatt.

– Aksjen har handlet ganske lavt

Analytiker Simen F.R. Mortensen i DNB Markets mener Entra lenge har vært en opplagt oppkjøpskandidat.

– Aksjen har handlet lavt, og den har vært vår toppkjøpskandidat i hvert fall det siste halvåret, sier han.

Mortensen mener de mest opplagte kjøpskandidatene sitter i Norge eller Sverige.

– Det kan være store svenske internasjonale eiendomsselskaper som vil betale i aksjer, eller formuende personer i Norge. Det blir spennende å se, sier Mortensen.

Han vil imidlertid ikke navngi de aktuelle nordmennene, utover at det gjelder noen av de rikeste i landet. Blant de svenske kandidatene trekker han frem eiendomsselskapene Castellum og Balder, men understreker at han ikke sitter på mer informasjon enn noen andre.

– Jeg er overrasket

– Jeg er overrasket, og det er tydeligvis markedet også som sender Entra-aksjen opp over ti prosent, sier Thomas Nielsen, porteføljeforvalter i First Fondene.

Også han mistenker at de mest aktuelle kjøperne sitter i Sverige, og trekker særlig frem Samhällsbyggnadsbolaget (SBB). SBB beskriver seg selv som «Nordens ledende eiendomsselskap innen sosial infrastruktur», med erfaring med å forvalte utleieeiendom i samarbeid med nordiske kommuner.

– Svenske SBB er kanskje den mest aktuelle kjøperen. De har vært aggressive på oppkjøp , liker offentlige leietakere og har gitt uttrykk for at de vil gjøre mer i Norge, sier Nielsen.

Han mener også svenske Balder eller private equity-selskaper kan være andre aktuelle kandidater.

Bård Bjølgerud, sjef i Pangea Property Partners, sier det er for tidlig å kommentere et eventuelt oppkjøp av Entra. Han vil heller ikke kommentere om Pangea er involvert.

DN har stilt en rekke spørsmål til Entras administrerende direktør Sonja Horn om interessen for oppkjøp, hvem interessenten(e) er, og hvilken oppgjørsform som er foreslått. Horn svarer følgende i en epost:

«Vi kan dessverre ikke kommentere på noe av dette på det nåværende tidspunkt. Vi vil komme ut med eventuelt ytterligere informasjon så snart vi har anledning.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.