Som datter av kunstsamler og bryggerisønn Christian Ringnes, er Isabelle Ringnes (31) en av Norges rikeste arvinger. Fra 2017 til 2018 gjorde dessuten formuen hennes et aldri så lite hopp, og økte fra 157,5 millioner til 360 millioner kroner.

Det er en formuesvekst på 129 prosent. Videre har inntekten hennes økt til rett i overkant av 900.000 kr, som gir Ringnes-arvingen en samlet skatt på 4,2 millioner for fjoråret.

Det viser tall som DN har hentet inn.

– Jeg er opptatt av å bygge min egen posisjon og utrette positive ting fra min egen plattform, og har derfor ikke noe aktivt forhold til hvordan det går med den delen av formuen som min far forvalter. Utover det ønsker jeg ikke å uttale meg, kommenterer hun i en melding til DN.

Christian Ringnes har et holdingselskap med sine tre barn, Ringnes Holding, der det ikke er tatt ut utbytte de siste årene. DN har forsøkt å komme i kontakt med Christian Ringnes, men har mandag ettermiddag ikke lyktes med å få en kommentar.

Hun spanderer

Isabelle Ringnes har de siste årene blitt en stadig tydeligere stemme i norsk offentlighet.

Hun er medgrunnlegger av likestillingsorganisasjonen #Hunspanderer, som blant annet har lansert en plattform der man kan sjekke hvor likestilte ulike arbeidsplasser er. Som likestillingsforkjemper har hun særlig vært opptatt av skjult diskriminering.

Da finanstopp Jan Petter Sissener i sommer erklærte «gutteklubben grei» for død og uttalte at kvotering skaper usikkerhet rundt hvorvidt kvinner er dyktige nok, parerte Ringnes på følgende måte:

– Det er ikke kvotering som bør utgå, men heller myten om at kvotering betyr at kvinner som får en jobb er mindre kvalifiserte til den. Denne myten er det virkelige problemet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Isabelle Ringnes i 2018: -Tviler på at menn blir spurt om når de bestemte seg for å bli «karrieremenn»
Torsdag ble det arrangert konferanse om kvinner i mediene. Vi spurte deltakerne om deres beste tips til hvordan du skal håndtere mediene.
01:34
Publisert: