Den amerikanske milliardærfamilien Krause er i ferd med å nå en avtale om å kjøpe en majoritetsandel i det italienske fotballaget Parma.

Ifølge den engelske avisen Financial Times verdsetter avtalen fotballklubben til mer enn 100 millioner euro. Avisen viser til kilder med kjennskap til saken, som sier at avtalen kan bli ferdigstilt allerede neste uke.

Krause-familien skal ha overbudt en investor fra Qatar, og vil i så fall eie opp mot 60 prosent av klubben.

Krause-familien har bygget sin formue på nærbutikkjeden Kum & Go. Krause Group hadde ifølge FT inntekter på 2,8 milliarder dollar i 2019.

Pastagigant blir med videre

Skulle kjøpet gå i orden vil Krause-familien bli den siste av en rekke amerikanske investorer som nå er på eiersiden i italienske toppfotballklubber.

Forrige uke ble det klart at milliardæren Dan Friedkin fra delstaten Texas hadde sikret seg en majoritetsandel i hovedstadslaget AS Roma, mens mediemogulen Rocco Commisso fra New York i fjor kjøpte klubben Fiorentina for en ukjent sum.

I tillegg tok det amerikanske hedgefondet Elliot Management over AC Milan fra den kinesiske forretningsmannen Yonghong Li i 2018, etter at sistnevnte ikke klarte å betale et høyrentelån han hadde fått fra Elliot.

Hos byrival Inter Milan er det det kinesiske retail- og mediakonglomeratet Suning Holding som eier en majoritetsandel, etter at det punget ut 270 millioner euro i 2016.

Blant Parmas eksisterende investorer finnes blant annet den italienske milliardæren Guido Barilla, som er styreleder og majoritetseier i pastaprodusenten med samme navn. Han skal ifølge FT beholde en eierandel i Parma i minst fem år til.

Milliardkamp om rettigheter

Krause-budet kommer samtidig som investeringsselskapet CVC Capital Partners har gått sammen med Advent International og det italienske investeringsfondet Fondo FSI for å sikre seg 10 prosent av et nytt selskap som skal håndtere Serie As kringkastingsrettigheter og internasjonale markedsføring.

Ifølge FT har det budet en totalramme på 1,3 milliarder euro, men gruppen står overfor konkurranse fra et annet amerikansk investeringsfond, Bain Capital, som også er ute etter de samme rettighetene.

Fotballklubben Parma holder til i byen med samme navn som ligger en drøy time sørøst for Milano. Klubben innleder denne sesongen hjemme mot Napoli førstkommende søndag, etter å ha sikret en 11. plass i Serie A forrige sesong. Klubben nådde sitt foreløpige toppunkt på 1990-tallet, da det hadde spillere som argentinske Hernán Crespo, Bulgaria-legenden Hristo Stoichkov, italienske Gianluigi Buffon og Fabio Cannavaro og Frankrikes Lilian Thuram i stallen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.