Rosenborg ble norske seriemestere i 2017, etter seier i 18 av 30 kamper. Det var ikke det eneste klubbens styreleder, Ivar Koteng, kunne juble for i fjor.

Gjennom sitt heleide investeringsselskap Koteng Holding, som driver med eiendom, endte han med et resultat før skatt på 276 millioner kroner. Det er en kraftig vekst fra 184 millioner kroner i 2016, som da var konsernets beste år noensinne.

– I fjor var et godt driftsår, der blant annet lave renter hjalp oss. Vi endte også med 90 millioner kroner mer i gevinst enn året før gjennom salg av en gammel eiendom, sier daglig leder og styreleder Koteng om resultatet.

«Det ble uavgjort»

Med det nye rekordåret har konsernet nå et resultat før skatt på 1,2 milliarder kroner de seneste ni årene, viser en gjennomgåelse av regnskapene.

– Det er enorme tall vi ikke helt forstår. Tall som det, er ikke noe vi tenker over, vi prøver bare å være flinke dag for dag, sier Koteng.

– Hvem gjorde det best av deg og Rosenborg i fjor?

– Jeg synes kanskje det var noenlunde likt. Det ble uavgjort, svarer han.

– Hva tenker du om eiendomsmarkedet fremover?

– Vi tror fortsatt finanskostnadene vil være lave fordi det er så mye penger i verden. Det blir stadig vanskeligere å finne gode gammeldagse utviklingsprosjekter, så vi må være flinkere for å få det til. Men den utfordringen tar vi, sier Koteng.

Vil ekspandere utenfor Trondheim

Koteng har investert i eiendom siden 1985 og har bygget opp en stor portefølje i Trondheim og Tallinn i Estland. Eiendomsinvestoren sier til at selskapet nå er blitt så stort at de må se utenfor Trondheim for prosjekter.

– Vi har ikke bestemt hvor. Vi er i en strategiprosess for å finne ut hvor vi skal bevege oss, sier Koteng.

I det nylig avlagte årsregnskapet kommer det frem at Koteng ser positivt på eiendomsmarkedet i 2018. Det gjør han også for fremtidsutsiktene til Rosenborg, til tross for seriestarten ikke har vært helt som ventet, seks poeng bak Brann på førsteplass.

– Vi har vært litt dårligere enn forventet og det jobber vi med hver dag. Vi slipper oss ned når vi har vært flinke i mange år, men nå er vi oppe igjen og skal springe litt fortere, sier han. (Vilkår)