Ivar Tollefsen, som eier over 30.000 leiligheter, skal ha kjøpt den tidligere amerikanske ambassaden i Oslo, skriver Finansavisen.

Tollefsen eier eiendomsselskapet Fredensborg og skal ta med seg de ansatte og flytte inn i det tidligere ambassadebygget, ifølge Finansavisen.

Bekrefter bud

Utviklingsdirektør Kai Sjøvold i Fredensborg ønsker ikke å kommentere et eventuelt kjøp.

– Jeg kan bekrefte at vi har vært med på å legge inn bud, sier Sjøvold.

Det er meglerselskapet CBRE som har oppdraget fra Department of State i Washington om å selge eiendommen i Henrik Ibsens gate i Oslo sentrum.

– Vi har ingen kommentar til det nå, men vi regner med at salget er endelig gjennomført på denne siden av jul, og vi vil kommunisere mer når tiden er moden, sier administrerende direktør John Olof Solberg i CBRE til Finansavisen.

Mellom 400 og 450 millioner kroner

Finansavisen skriver det er blitt bekreftet at det foreligger et bud, i tillegg til at det er underskrevet en kontrakt mellom partene. Signaturen til kjøperen skal være Ivar Tollefsens.

Prisen for den tidligere strengt bevoktede eiendommen skal ligge på mellom 450 og 500 millioner kroner.

Ambassaden står nå tom etter at den amerikanske ambassaden flyttet til Huseby i vår. Kostprisen på ambassadebygningen som ble åpnet i 1959 var 9,5 millioner kroner. (Vilkår)