Eiendomsinvestor Ivar Tollefsens holdingselskap Fredensborg 1994 endte fjoråret med et resultat før skatt på 7,2 milliarder kroner mot 3,6 milliarder i samme periode året før.

Det kommer frem i selskapets årsrapport.

Den norske milliardæren har bygget seg opp en enorm eiendomsportefølje i Nord-Europa, og pengene fortsetter å trille inn.

Tollefsen har i flere tiår bygget eiendomsverdier i sitt heleide selskap Fredensborg. Mye av verdiene ligger i nettopp Heimstaden, det svenske børsnoterte datterselskapet som Tollefsen eier 86 prosent av.

Heimstaden meldte i februar at Tollefsen kjøpte eiendom for 27,9 milliarder svenske kroner i løpet av året.

I forrige uke ble det klart at Veidekke inngikk en avtale om å selge eiendomsvirksomheten sin i Sverige og Norge for 8,75 milliarder kroner, skriver selskapet i en børsmelding.

Kjøperen er en investorgruppe som består av Ivar Tollefsens Fredensborg as og Fredensborg Bolig as, Johns Fredriksens Norwegian Property asa og Union Real Estate Fund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.