Det Fredensborg-eide eiendomskonsernet under Ivar Tollefsen endte med et resultat før skatt på 3,59 milliarder kroner i fjor, en relativt beskjeden økning på «bare» ti millioner kroner fra 3,58 milliarder i 2017.

Resultatet kommer til tross for at selskapet opplevde en kraftig økning i leieinntekter.

Selskapet endte 2018 med totalt 3,5 milliarder kroner i leieinntekter, en betydelig økning fra 2,8 milliarder i 2017. Mesteparten av inntektene i konsernet kommer fra det svenske eiendomsselskapet Heimstaden.

Driftsresultatet økte fra 1,3 milliarder kroner i 2017 til 1,6 milliarder i fjor.

Selskapet skriver i årsrapporten at det ser en god etterspørsel i markedet for boligeiendom i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet skriver videre at styret legger til grunn en lignende utvikling i de kommende år.

– 2018 har vært preget av kraftig tilvekst. Transaksjonsvolumet var på 22 milliarder svenske kroner med oppkjøp først og fremst i København og Oslo, sa Heimstaden-sjef Patrik Hall i en melding til DN i februar.

Heimstaden har i løpet av fjoråret kjøpt seg ytterligere opp i områder som Heimstaden allerede opererer i.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.